Deze pizza is supergemakkelijk te maken! We hebben ervoor gekozen om Libanees platbrood te gebruiken als bodem, waardoor je de pizza kort hoeft af te bakken. Bovendien hebben we gekozen voor verse knoflook. Verse knoflook smaakt minder sterk dan gedroogde knoflook. Een teentje per persoon lijkt veel, maar bij verse knoflook is dat geen probleem!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Verse knoflook
½ unit
Courgette
1 unit
Champignons
¼ unit
Passata
2 unit
Wit platbrood
(Contains Gluten)
50 g
Belegen kaasplakken
(Contains Milk)
10 g
Walnoten
(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
1 teaspoon
Gedroogde rozemarijn
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de olijfolie in een grill- of koekenpan op hoog vuur en gril of bak de courgetteplakken 2 minuten aan beide kanten.
Meng de tomatenpassata met de knoflook in een kom. Smeer de eerste 2 platbroden in met de tomatenpassata. Verdeel vervolgens een deel van de knoflook, courgette en champignons over de pizza. Bestrooi met belegen kaas, walnoten, rozemarijn, peper en zout.
Bak de platbroodpizza’s op een ovenrooster met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven, of totdat ze mooi bruin kleuren.
Beleg ondertussen de volgende 2 platbroden en herhaal de handelingen.
Verdeel de platbroodpizza’s over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.