Deze platbroodpizza geef je een originele twist met kipshoarma - gekruid met typische shoarmakruiden als komijn, paprikapoeder en gember.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Passata
100 gram
Kipshoarma
2 stuk(s)
Libanees platbrood
25 gram
Geraspte belegen kaas
1 stuk(s)
Tomaat
25 gram
Radicchio en ijsbergsla
25 gram
Biologische volle yoghurt
½ el
Extra vierge olijfolie
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ el
Witte balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Snijd de helft van de paprika in kleine blokjes en de andere helft in dunne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Paprika is rijk aan vitamine C en E. Beide antioxidanten die belangrijke organen en weefsel beschermen. Je vindt veel vitamine C in spruitjes, broccoli, kiwi, citrusfruit en aardappelen. Vitamine E zit ook in volkorengranen, pinda's, zonnebloemolie en -pitten en groene bladgroenten.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de helft van de knoflook 2 minuten aan. Voeg de passata toe en laat de saus 4 - 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen in een andere koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de kipshoarma 3 - 4 minuten kort aan. Hij hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de kipshoarma en paprikareepjes over de pizza's. Strooi vervolgens de kaas erover en bak de pizza's 5 - 7 minuten in de oven.
Snijd de pruimtomaat in partjes. Meng in een saladekom de witte balsamicoazijn met de extra vierge olijfolie. Voeg de slamix, tomatenpartjes en paprikablokjes toe aan de saladekom. Schep om en breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de rest van de knoflook met de yoghurt tot een sausje en breng dit op smaak met peper en zout.
Besprenkel de pizza met de knoflooksausje en snijd in punten. Serveer de salade erbij.