Platbroodpizza met kipshoarma
Platbroodpizza met kipshoarma

Platbroodpizza met kipshoarma

met paprika, knoflookyoghurt en een salade

Deze platbroodpizza geef je een originele twist met kipshoarma - gekruid met typische shoarmakruiden als komijn, paprikapoeder en gember.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

½ piece

Bell pepper

1 piece

Garlic

200 g

Passata

100 g

Chicken shawarma

2 piece

Lebanese flatbread

25 g

Grated mature cheese

1 piece

Tomato

25 g

Radicchio & iceberg lettuce

25 g

Organic full-fat yogurt

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

White balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories918 kcal
Energy (kJ)3841 kJ
Fat40 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate93 g
Sugar15 g
Dietary Fiber8.8 g
Protein41 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Snijd de helft van de paprika in kleine blokjes en de andere helft in dunne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Paprika is rijk aan vitamine C en E. Beide antioxidanten die belangrijke organen en weefsel beschermen. Je vindt veel vitamine C in spruitjes, broccoli, kiwi, citrusfruit en aardappelen. Vitamine E zit ook in volkorengranen, pinda's, zonnebloemolie en -pitten en groene bladgroenten.

Saus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de helft van de knoflook 2 minuten aan. Voeg de passata toe en laat de saus 4 - 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Shoarma bakken
3

Verhit ondertussen in een andere koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de kipshoarma 3 - 4 minuten kort aan. Hij hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

Platbroden beleggen
4

Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de kipshoarma en paprikareepjes over de pizza's. Strooi vervolgens de kaas erover en bak de pizza's 5 - 7 minuten in de oven.

Salade maken
5

Snijd de pruimtomaat in partjes. Meng in een saladekom de witte balsamicoazijn met de extra vierge olijfolie. Voeg de slamix, tomatenpartjes en paprikablokjes toe aan de saladekom. Schep om en breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de rest van de knoflook met de yoghurt tot een sausje en breng dit op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Besprenkel de pizza met de knoflooksausje en snijd in punten. Serveer de salade erbij.