Deze platbroodpizza geef je een originele twist met kipshoarma - gekruid met typische shoarmakruiden als komijn, paprikapoeder en gember.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
½ piece
Bell pepper
1 piece
Garlic
200 g
Passata
100 g
Chicken shawarma
2 piece
Lebanese flatbread
25 g
Grated mature cheese
1 piece
Tomato
25 g
Radicchio & iceberg lettuce
25 g
Organic full-fat yogurt
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
White balsamic vinegar
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Snijd de helft van de paprika in kleine blokjes en de andere helft in dunne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Paprika is rijk aan vitamine C en E. Beide antioxidanten die belangrijke organen en weefsel beschermen. Je vindt veel vitamine C in spruitjes, broccoli, kiwi, citrusfruit en aardappelen. Vitamine E zit ook in volkorengranen, pinda's, zonnebloemolie en -pitten en groene bladgroenten.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de helft van de knoflook 2 minuten aan. Voeg de passata toe en laat de saus 4 - 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen in een andere koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de kipshoarma 3 - 4 minuten kort aan. Hij hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de kipshoarma en paprikareepjes over de pizza's. Strooi vervolgens de kaas erover en bak de pizza's 5 - 7 minuten in de oven.
Snijd de pruimtomaat in partjes. Meng in een saladekom de witte balsamicoazijn met de extra vierge olijfolie. Voeg de slamix, tomatenpartjes en paprikablokjes toe aan de saladekom. Schep om en breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de rest van de knoflook met de yoghurt tot een sausje en breng dit op smaak met peper en zout.
Besprenkel de pizza met de knoflooksausje en snijd in punten. Serveer de salade erbij.