Platbroodpizza's met buffelmozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza's met buffelmozzarella

Platbroodpizza's met buffelmozzarella

met coppa di parma als extra

Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix en staat bekend als hét pizzakruid. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je het droogt?

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Gele paprika

50 gram

Coppa di Parma

65 gram

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

1 tl

Paprikapoeder

2 stuk(s)

Wit platbrood

(Bevat Gluten)

1 tl

Gedroogde oregano

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3770 kJ
Energie (kcal)901 kcal
Vetten42 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers10 g
Vezels8 g
Eiwitten42 g
Zout4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn.

Snijden en scheuren
2

Snijd de champignons in plakken en de gele paprika in smalle repen. Scheur de buffelmozzarella klein. Snijd of scheur de coppa di Parma in tweeën.

Champignons bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons 3 – 4 minuten.

Pizza beleggen
4

Meng ondertussen de passata met de knoflook en het paprikapoeder in een kom en breng op smaak met peper en zout. Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de champignons, de paprika en de coppa di parma over de platbroden en bestrooi met de gedroogde oregano en geraspte belegen kaas.

Bakken
5

Bak de platbroodpizza's op een bakplaat met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven. Verdeel, meteen nadat de pizza uit de oven komt, de buffelmozzarella erover en laat even smelten.

Serveren
6

Verdeel de pizza's over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.