Platbroodpizza's met tonijn
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza's met tonijn

Platbroodpizza's met tonijn

Met rode paprika, rode ui en belegen kaas

Vandaag maak je jouw eigen versie van de pizza tonno, met platbrood als bodem. Heb je nog olijven of kappertjes in de koelkast liggen? Voeg die dan gerust toe! De witte albacore tonijn van Fish Tales wordt voor de kust van San Diego met hengel en lijn gevangen, dit is de meest duurzame en milieuvriendelijke vangstmethode die er is.

Labels:
Familie
Allergenen :
Vis
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 blik(ken)

Tomatenpuree

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

2 stuk(s)

Wit platbrood

(Bevat Gluten)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2975 kJ
Energie (kcal)711 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers16.8 g
Vezels11 g
Eiwitten33 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Oven
Steelpan
Zeef
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de rode paprika in smalle repen. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Saus maken
2

Verhit de olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur. Bak de knoflook en de tomatenpuree 3 – 4 minuten. Voeg in de laatste minuut 4 el water per persoon toe en roer tot er een gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

Tonijn uitlekken
3

Laat ondertussen de tonijn uitlekken.

Platbroden beleggen
4

Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Besmeer de platbroden met de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout.

Platbroden beleggen
5

Beleg de platbroden vervolgens met de rode ui, de paprika en de tonijn en bestrooi met de geraspte belegen kaas. Bak de platbroden 9 – 10 minuten in de voorverwarmde oven

Serveren
6

Verdeel de rucola over de platbroodpizza's en serveer.