Vandaag maak je jouw eigen versie van de pizza tonno, met platbrood als bodem. Heb je nog olijven of kappertjes in de koelkast liggen? Voeg die dan gerust toe! De witte albacore tonijn van Fish Tales wordt voor de kust van San Diego met hengel en lijn gevangen, dit is de meest duurzame en milieuvriendelijke vangstmethode die er is.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode paprika
½ unit
Rode ui
½ unit
Knoflookteen
1 can
Tomatenpuree
1 can
Tonijn in olijfolie
(Contains Fish)
2 unit
Wit platbrood
(Contains Gluten)
25 g
Geraspte belegen kaas
(Contains Milk)
30 g
Rucola
(May be present Celery)
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de rode paprika in smalle repen. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit de olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur. Bak de knoflook en de tomatenpuree 3 – 4 minuten. Voeg in de laatste minuut 4 el water per persoon toe en roer tot er een gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
Laat ondertussen de tonijn uitlekken.
Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Besmeer de platbroden met de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout.
Beleg de platbroden vervolgens met de rode ui, de paprika en de tonijn en bestrooi met de geraspte belegen kaas. Bak de platbroden 9 – 10 minuten in de voorverwarmde oven
Verdeel de rucola over de platbroodpizza's en serveer.