Platbroodpizza's met tonijn
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza's met tonijn

Platbroodpizza's met tonijn

met paprika, rode ui en belegen kaas

Wist je dat 2 mei wereld tonijn dag is? De populariteit van deze vis blijft toenemen. Om in de toekomst ook te blijven genieten van deze smaakvolle vis, is het belangrijk om tonijn te eten die op een verantwoorde manier wordt gevangen. Daarom vind je in jouw box witte albacore tonijn van Fish Tales. Deze wordt voor de kust van San Diego met hengel en lijn gevangen - dit is de meest duurzame en milieuvriendelijke vangstmethode die er is.

Allergenen :
Vis
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ tl

Gedroogde oregano

50 gram

Passata

½ blik(ken)

Tonijn in water

(Bevat Vis)

2 stuk(s)

Wit platbrood

(Bevat Gluten)

10 gram

Kappertjes

40 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2803 kJ
Energie (kcal)670 kcal
Vetten20 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels7 g
Eiwitten35 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Oven
Steelpan
Zeef
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de rode paprika in smalle repen. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Saus maken
2

Verhit de olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur. Bak de knoflook, de gedroogde oregano en de passata 3 – 4 minuten. Voeg in de laatste minuut 2 el water per persoon toe en roer tot er een gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

Tonijn uitlekken
3

Laat ondertussen de tonijn uitlekken in een zeef.

Platbroden beleggen
4

Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Besmeer de platbroden met de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout.

Platbroden beleggen
5

Beleg de platbroden vervolgens met de rode ui, de paprika, de kappertjes en de tonijn en bestrooi met de geraspte belegen kaas. Bak de platbroden 9 – 10 minuten in de voorverwarmde oven

Serveren
6

Verdeel de rucola over de platbroodpizza's en serveer.