Wist je dat 2 mei wereld tonijn dag is? De populariteit van deze vis blijft toenemen. Om in de toekomst ook te blijven genieten van deze smaakvolle vis, is het belangrijk om tonijn te eten die op een verantwoorde manier wordt gevangen. Daarom vind je in jouw box witte albacore tonijn van Fish Tales. Deze wordt voor de kust van San Diego met hengel en lijn gevangen - dit is de meest duurzame en milieuvriendelijke vangstmethode die er is.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode paprika
½ unit
Rode ui
½ unit
Knoflookteen
¼ teaspoon
Gedroogde oregano
50 g
Passata
½ can
Tonijn in water
(Contains Fish)
2 unit
Wit platbrood
(Contains Gluten)
10 g
Kappertjes
40 g
Geraspte belegen kaas
(Contains Milk)
40 g
Rucola
(May be present Celery)
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de rode paprika in smalle repen. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit de olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur. Bak de knoflook, de gedroogde oregano en de passata 3 – 4 minuten. Voeg in de laatste minuut 2 el water per persoon toe en roer tot er een gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
Laat ondertussen de tonijn uitlekken in een zeef.
Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Besmeer de platbroden met de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout.
Beleg de platbroden vervolgens met de rode ui, de paprika, de kappertjes en de tonijn en bestrooi met de geraspte belegen kaas. Bak de platbroden 9 – 10 minuten in de voorverwarmde oven
Verdeel de rucola over de platbroodpizza's en serveer.