Platbroodpizza's met tonijn
Platbroodpizza's met tonijn

Platbroodpizza's met tonijn

met paprika, rode ui en belegen kaas

Wist je dat 2 mei wereld tonijn dag is? De populariteit van deze vis blijft toenemen. Om in de toekomst ook te blijven genieten van deze smaakvolle vis, is het belangrijk om tonijn te eten die op een verantwoorde manier wordt gevangen. Daarom vind je in jouw box witte albacore tonijn van Fish Tales. Deze wordt voor de kust van San Diego met hengel en lijn gevangen - dit is de meest duurzame en milieuvriendelijke vangstmethode die er is.

Allergens:
Fish
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode paprika

½ unit

Rode ui

½ unit

Knoflookteen

¼ teaspoon

Gedroogde oregano

50 g

Passata

½ can

Tonijn in water

(Contains Fish)

2 unit

Wit platbrood

(Contains Gluten)

10 g

Kappertjes

40 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

40 g

Rucola

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2803 kJ
Calories670 kcal
Fat20 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate86 g
Sugar9.8 g
Dietary Fiber7 g
Protein35 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Stove
Saucepan
Strainer
Parchment Paper
Baking Sheet

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de rode paprika in smalle repen. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Saus maken
2

Verhit de olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur. Bak de knoflook, de gedroogde oregano en de passata 3 – 4 minuten. Voeg in de laatste minuut 2 el water per persoon toe en roer tot er een gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

Tonijn uitlekken
3

Laat ondertussen de tonijn uitlekken in een zeef.

Platbroden beleggen
4

Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Besmeer de platbroden met de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout.

Platbroden beleggen
5

Beleg de platbroden vervolgens met de rode ui, de paprika, de kappertjes en de tonijn en bestrooi met de geraspte belegen kaas. Bak de platbroden 9 – 10 minuten in de voorverwarmde oven

Serveren
6

Verdeel de rucola over de platbroodpizza's en serveer.