topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pokébowl met tempeh

Pokébowl met tempeh

2 porties | met regenboogkoolsla en sesamzaad

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

150 gram

Sushirijst

160 gram

Tempehblokjes

(Bevat Soja, Tarwe)

35 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Mini-komkommer

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

100 gram

Sojabonen

(Bevat Soja)

1 zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

350 ml

Water

2 el

Wittewijnazijn

2 tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

1 el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Zout

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3064 kJ
Energie (kcal)732 kcal
Vetten29.4 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten83.2 g
waarvan suikers20.5 g
Vezels4.6 g
Eiwitten30.6 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Kom

Instructies

1
  • Breng het water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten op laag vuur.
  • Zet het vuur uit wanneer de rijst gaar is. Voeg de helft van de wittewijnazijn, de helft van de suiker en het zout toe en meng goed.
  • Laat de rijst afgedekt staan tot serveren. 
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak, wanneer de olie goed heet is, de tempeh 4 - 5 minuten.
  • Voeg in de laatste minuut de zoete Aziatische saus en de sojasaus toe (zie Tip).

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan sambal naar smaak toe.

3
  • Meng in een kom de slamix met de mayonaise, de overige wittewijnazijn en de overige suiker. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de komkommer in blokjes.
4
  • Serveer de rijst in kommen.
  • Serveer de tempeh, komkommer, sojabonen en koolsla erbovenop.
  • Garneer met het sesamzaad.