Pollo tonnato met gebakken aardappelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pollo tonnato met gebakken aardappelen

Pollo tonnato met gebakken aardappelen

met geroosterde tomaten, kappertjes en een frisse salade

Dit recept is een variatie op de klassieke vitello tonnato. Welk soort vlees, wat nu wordt vervangen door kip, wordt in de traditionele versie gebruikt? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergenen :
Vis
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kipfilethaasjes

½ blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

35 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

10 gram

Kappertjes

30 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

½ tl

Mosterd

¼ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)902 kcal
Energie (kJ)3775 kJ
Vetten54 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers6 g
Vezels7.8 g
Eiwitten43 g
Zout5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Kleine kom
Pan
Aluminiumfolie
Hoge kom
Sieve
Saladekom
Staafmixer

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelparten afgedekt 30 - 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze bevatten bijvoorbeeld veel vitaminen. Zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.

Snijden
2

Halveer de tomaten in de breedte. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tomaten roosteren
3

Leg de tomaten met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 el balsamicoazijn, de knoflook, peper en zout. Besprenkel de tomaten met dit mengsel. Rooster de tomaten 20 - 22 minuten in de oven.

Kip pocheren
4

Bereid de kippenbouillon in een pan. Zet, zodra de bouillon kookt, het vuur laag en leg de kipfilethaasjes in de bouillon. Kook de kip in 4 - 6 minuten gaar. Haal de kip uit de bouillon en houd warm onder aluminiumfolie.

Tip: Gooi de bouillon niet weg, maar bewaar het om een lekkere soep mee te maken of om te gebruiken voor een risotto de volgende dag.

Saus maken
5

Laat ondertussen de tonijn uitlekken in een zeef. Mix in een hoge kom de mayonaise, de tonijn, 1 el water per persoon en de helft van de kappertjes met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een saladekom per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd, peper en zout. Meng de rucola en veldsla erdoorheen.

Tip: De kappertjes zijn al zout, dus proef eerst voor je meer zout toevoegt.

Serveren
6

Verdeel de gebakken aardappelen, rucola en veldsla over de borden. Leg de tomaten op de salade. Leg de kipfilethaasjes ernaast en verdeel de tonijnsaus over de kip. Garneer met de overige kappertjes.