Pollo tonnato met gebakken aardappelen
Pollo tonnato met gebakken aardappelen

Pollo tonnato met gebakken aardappelen

met geroosterde tomaten, kappertjes en een frisse salade

Dit recept is een variatie op de klassieke vitello tonnato. Welk soort vlees, wat nu wordt vervangen door kip, wordt in de traditionele versie gebruikt? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergens:
Fish
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

2 piece

Tomato

1 piece

Garlic

100 g

Chicken fillets

½ can

Tuna packed in olive oil

(Contains Fish)

35 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

10 g

Capers

30 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

50 milliliters

Low sodium chicken stock

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Mustard

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories902 kcal
Energy (kJ)3775 kJ
Fat54 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate57 g
Sugar6 g
Dietary Fiber7.8 g
Protein43 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Oven Dish
Small Bowl
Pan
Aluminum Foil
High-Sided Bowl
Sieve
Salad Bowl
Stick Blender

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelparten afgedekt 30 - 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze bevatten bijvoorbeeld veel vitaminen. Zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.

Snijden
2

Halveer de tomaten in de breedte. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tomaten roosteren
3

Leg de tomaten met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 el balsamicoazijn, de knoflook, peper en zout. Besprenkel de tomaten met dit mengsel. Rooster de tomaten 20 - 22 minuten in de oven.

Kip pocheren
4

Bereid de kippenbouillon in een pan. Zet, zodra de bouillon kookt, het vuur laag en leg de kipfilethaasjes in de bouillon. Kook de kip in 4 - 6 minuten gaar. Haal de kip uit de bouillon en houd warm onder aluminiumfolie.

Tip: Gooi de bouillon niet weg, maar bewaar het om een lekkere soep mee te maken of om te gebruiken voor een risotto de volgende dag.

Saus maken
5

Laat ondertussen de tonijn uitlekken in een zeef. Mix in een hoge kom de mayonaise, de tonijn, 1 el water per persoon en de helft van de kappertjes met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een saladekom per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd, peper en zout. Meng de rucola en veldsla erdoorheen.

Tip: De kappertjes zijn al zout, dus proef eerst voor je meer zout toevoegt.

Serveren
6

Verdeel de gebakken aardappelen, rucola en veldsla over de borden. Leg de tomaten op de salade. Leg de kipfilethaasjes ernaast en verdeel de tonijnsaus over de kip. Garneer met de overige kappertjes.