Pompoen en kikkererwten. Een perfecte combinatie voor in de herfst als je het ons vraagt. Pompoen is een echte herfstgroente en kikkererwten zitten boordevol gezonde voedingsstoffen. Om je een beetje tegemoet te komen met al het snijwerk, hebben wij gekozen voor een flespompoen, die je relatief makkelijk kunt snijden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
10 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Rode peper
¼ stuk(s)
Flespompoen
½ stuk(s)
Kikkererwten
1 tl
Gemalen komijnzaad
1 stuk(s)
Bruine ciabatta
(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
2 takje(s)
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
½ el
Olijfolie
¾ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven op 210 graden en kook 450 ml water per persoon.
Verhit een soeppan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de pompoen doormidden, verwijder de pitten van de pompoen en snijd klein (zie tip). Laat de kikkererwten uitlekken.
Verhit de olijfolie in de soeppan met deksel en fruit de ui en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de pompoen, kikkererwten en komijnpoeder toe en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg 350 ml kokend water per persoon toe en breng afgedekt aan de kook. Kook de soep 15 minuten of tot de pompoen zacht is.
Bak ondertussen de ciabatta 6 - 8 minuten in de oven. Snijd of hak de peterselie fijn.
Haal de soep van het vuur en pureer deze grof met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg het overige water toe als je de soep vloeibaarder wilt maken.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met de peterselie en pompoenpitten. Serveer met de ciabatta.