Pompoen-kikkererwtensoep met bruine ciabatta
Pompoen-kikkererwtensoep met bruine ciabatta

Pompoen-kikkererwtensoep met bruine ciabatta

Een pittige Indiase soep

Pompoen en kikkererwten. Een perfecte combinatie voor in de herfst als je het ons vraagt. Pompoen is een echte herfstgroente en kikkererwten zitten boordevol gezonde voedingsstoffen. Om je een beetje tegemoet te komen met al het snijwerk, hebben wij gekozen voor een flespompoen, die je relatief makkelijk kunt snijden.

Allergens:
Gluten
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

10 g

Pompoenpitten

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

½ unit

Ui

¼ unit

Rode peper

¼ unit

Flespompoen

½ unit

Kikkererwten

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

1 unit

Bruine ciabatta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

2 sprig

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

¾ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories503 kcal
Energy (kJ)2105 kJ
Fat15 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate60 g
Sugar0 g
Dietary Fiber17 g
Protein16 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Immersion blender

Cooking Steps

1

Verwarm de oven op 210 graden en kook 450 ml water per persoon.

2

Verhit een soeppan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd de pompoen.
3

Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de pompoen doormidden, verwijder de pitten van de pompoen en snijd klein (zie tip). Laat de kikkererwten uitlekken.

Bak de groenten.
4

Verhit de olijfolie in de soeppan met deksel en fruit de ui en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de pompoen, kikkererwten en komijnpoeder toe en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg 350 ml kokend water per persoon toe en breng afgedekt aan de kook. Kook de soep 15 minuten of tot de pompoen zacht is.

5

Bak ondertussen de ciabatta 6 - 8 minuten in de oven. Snijd of hak de peterselie fijn.

Pureer de soep.
6

Haal de soep van het vuur en pureer deze grof met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg het overige water toe als je de soep vloeibaarder wilt maken.

Verdeel de soep over de borden en garneer met peterselie.
7

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de peterselie en pompoenpitten. Serveer met de ciabatta.