Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Wortel
⅓ bosje(s)
Bosui
150 gram
Pompoenblokjes
½ zakje(s)
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
4 stuk(s)
Ei
2 stuk(s)
Volkoren Libanees platbrood
1 bakje(s)
Pindakaas
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)
¾ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
Kook 400 ml water per persoon voor de soep. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de wortel in plakken.
Snijd de bosui in fijne ringen. Houd van het groene gedeelte 1 el per persoon apart voor de garnering (zie TIP).
Tip: Geen liefhebber van rauwe bosui? Kook dan in stap 3 alle bosui mee in de soep.
Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook, de wortel, de pompoenblokjes, het kerriepoeder en de overige bosui 2 minuut op hoog vuur. Voeg vervolgens 300 ml kokend water per persoon toe, verkruimel 3/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 14 - 16 minuten zachtjes koken.
Tip:
Breng ondertussen water aan de kook in een steelpan met deksel en kook het ei, afgedekt, in 6 – 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud water. Pel het ei en snijd het doormidden.
Tip: Ei is rijk aan vitamine D. Een vitamine die een gemiddeld persoon te weinig binnenkrijgt. Zeker in de winder als we weinig zon zien. Het zit in weinig producten, terwijl we het... zie fun facts
Verwarm ondertussen de platbroden 30 seconden per kant in een droge koekenpan op middelhoog vuur (zie TIP). Haal de soep van het vuur, voeg de pindakaas toe en pureer met een staafmixer. Voeg extra kokend water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Houd je van knapperig platbrood? Besprenkel de platbroden dan met wat olijfolie en zout en bak ze in 3 - 4 minuten bruin
Verdeel de soep over de soepkommen, leg het ei in de soep en garneer met de achtergehouden groene delen van de bosui. Serveer met de platbroden.
Tip: Het platbrood is van volkorenmeel? Dit bevat in vergelijking met bloem meer vitamines en mineralen, waaronder 5 x meer magnesium en vitamine B2, 4 x meer ijzer, 3 x meer... zie fun facts