Pompoen-pindasoep met een gekookt ei
Pompoen-pindasoep met een gekookt ei

Pompoen-pindasoep met een gekookt ei

met volkoren platbrood

Tags:
Veggie
Plant-Based
Eat Me First
Allergens:
Celery
Mustard
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Carrot

⅓ bunch

Scallions

150 g

Diced pumpkin

½ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

4 piece

Egg

2 piece

Wholewheat Lebanese flatbread

1 tube

Peanut butter

(Contains Peanuts May be present Tree nuts)

Not included in your delivery

¾ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories250 kcal
Energy (kJ)1047 kJ
Fat16.5 g
Saturated Fat3.1 g
Carbohydrate15.3 g
Sugar11.6 g
Dietary Fiber6.3 g
Protein7.3 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Saucepan
Tall-Sided Pan
Stick Blender

Cooking Steps

Wortel snijden
1

Kook 400 ml water per persoon voor de soep. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de wortel in plakken.

Bosui snijden
2

Snijd de bosui in fijne ringen. Houd van het groene gedeelte 1 el per persoon apart voor de garnering (zie TIP).

Tip: Geen liefhebber van rauwe bosui? Kook dan in stap 3 alle bosui mee in de soep.

Bakken en koken
3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook, de wortel, de pompoenblokjes, het kerriepoeder en de overige bosui 2 minuut op hoog vuur. Voeg vervolgens 300 ml kokend water per persoon toe, verkruimel 3/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 14 - 16 minuten zachtjes koken.

Tip:

Ei koken
4

Breng ondertussen water aan de kook in een steelpan met deksel en kook het ei, afgedekt, in 6 – 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud water. Pel het ei en snijd het doormidden.

Tip: Ei is rijk aan vitamine D. Een vitamine die een gemiddeld persoon te weinig binnenkrijgt. Zeker in de winder als we weinig zon zien. Het zit in weinig producten, terwijl we het... zie fun facts

Soep pureren
5

Verwarm ondertussen de platbroden 30 seconden per kant in een droge koekenpan op middelhoog vuur (zie TIP). Haal de soep van het vuur, voeg de pindakaas toe en pureer met een staafmixer. Voeg extra kokend water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd je van knapperig platbrood? Besprenkel de platbroden dan met wat olijfolie en zout en bak ze in 3 - 4 minuten bruin

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen, leg het ei in de soep en garneer met de achtergehouden groene delen van de bosui. Serveer met de platbroden.

Tip: Het platbrood is van volkorenmeel? Dit bevat in vergelijking met bloem meer vitamines en mineralen, waaronder 5 x meer magnesium en vitamine B2, 4 x meer ijzer, 3 x meer... zie fun facts