Pompoen-pindasoep met gekookt ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pompoen-pindasoep met gekookt ei

Pompoen-pindasoep met gekookt ei

met volkoren platbrood

Traditioneel wordt Libanees platbrood gebakken in een bolle pan, een 'saj'. Maar ze kunnen ook in de oven of in een koekenpan worden gebakken.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Selderij
Mosterd
Eieren
Tarwe
Pinda's
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Pompoenblokjes

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Volkoren Libanees platbrood

(Bevat Tarwe)

1 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

300 ml

Water

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2081 kJ
Energie (kcal)497 kcal
Vetten23.5 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten46.6 g
waarvan suikers11.4 g
Vezels14.5 g
Eiwitten20.5 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Waterkoker
Soeppan met deksel
Pan met deksel
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een waterkoker.

Weetje: Wist je dat dit gerecht meer dan 250 gram groente bevat? Een van deze groenten is pompoen - rijk aan kalium en vitamine E en C. Samen draagt dat bij aan een sterke weerstand en een gezonde bloeddruk.

Groenten snijden
2

Snijd de wortel in schijfjes en snipper de ui.

Soep maken
3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op hoog vuur. Voeg de knoflook, de ui, de wortel, de pompoenblokjes en het kerriepoeder toe. Roerbak 2 minuten. Voeg vervolgens het kokende water toe, verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 14 - 16 minuten zachtjes koken.

Ei koken
4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een steelpan en kook het ei, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud water. Pel het ei en snijd doormidden.

Weetje: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.

Soep pureren
5

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en verwarm het platbrood 30 seconden per kant. Haal de soep van het vuur, voeg de pindakaas toe en pureer met een staafmixer. Voeg extra kokend water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng op smaak met de sojasaus en peper.

Serveren
6

Besprenkel vlak voor serveren het platbrood met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de kommen en leg het ei erop. Serveer met het platbrood.