Traditioneel wordt Libanees platbrood gebakken in een bolle pan, een 'saj'. Maar ze kunnen ook in de oven of in een koekenpan worden gebakken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Garlic
1 piece
Carrot
½ piece
Onion
150 g
Diced pumpkin
½ sachet(s)
Curry powder
(Contains Celery, Mustard)
1 piece
Egg
(Contains Egg)
1 piece
Wholewheat Lebanese flatbread
(Contains Wheat)
1 tube
Peanut butter
(Contains Peanuts May be present Tree nuts)
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
300 milliliters
Water
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Pers de knoflook of snijd fijn. Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een waterkoker.
Weetje: Wist je dat dit gerecht meer dan 250 gram groente bevat? Een van deze groenten is pompoen - rijk aan kalium en vitamine E en C. Samen draagt dat bij aan een sterke weerstand en een gezonde bloeddruk.
Snijd de wortel in schijfjes en snipper de ui.
Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op hoog vuur. Voeg de knoflook, de ui, de wortel, de pompoenblokjes en het kerriepoeder toe. Roerbak 2 minuten. Voeg vervolgens het kokende water toe, verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 14 - 16 minuten zachtjes koken.
Breng ondertussen ruim water aan de kook in een steelpan en kook het ei, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud water. Pel het ei en snijd doormidden.
Weetje: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en verwarm het platbrood 30 seconden per kant. Haal de soep van het vuur, voeg de pindakaas toe en pureer met een staafmixer. Voeg extra kokend water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng op smaak met de sojasaus en peper.
Besprenkel vlak voor serveren het platbrood met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de kommen en leg het ei erop. Serveer met het platbrood.