Pompoenchili met zelfgemaakte tortillachips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pompoenchili met zelfgemaakte tortillachips

Pompoenchili met zelfgemaakte tortillachips

met gehakt, bonen en zure room

Leuk dat je het Maandthema-recept van deze week kookt! Ontdek in oktober wat je allemaal kunt doen met pompoen en verwen jezelf en je gezin met een lekkere maaltijd vol hartverwarmende smaken op een herfstige dag.

Labels:
Familie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Flespompoen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

100 gram

Half-om-halfgehakt

1.5 tl

Mexicaanse kruiden

200 pak(ken)

Gemengde bonen

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

2 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Gluten)

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4083 kJ
Energie (kcal)976 kcal
Vetten48 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers15 g
Vezels17 g
Eiwitten45 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan
Vergiet
Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen. Weeg de pompoen af en snijd deze in kleine stukken van maximaal 1 cm groot zodat ze snel garen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.

Pompoen bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, rode ui en pompoenblokjes 6 minuten aan.

Gehakt bakken
3

Verhit in een koekenpan 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg het half-om-half gehakt toe en per persoon 1 tl Mexicaanse kruiden. Bak het gehakt in 4 - 5 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout. Laat ondertussen de gemengde bonen uitlekken in een vergiet.

Samenvoegen
4

Voeg de tomatenblokjes en het gehakt toe aan de hapjespan met pompoen en roer goed door. Laat de chili 10 - 12 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen, met het deksel op de pan. Voeg tenslotte de gemengde bonen toe aan de chili en verhit nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tortillachips maken
5

Snijd ondertussen de mini-tortilla's in 8 punten. Meng in een kom de tortillapunten met 1/2 el olijfolie per persoon, de overige Mexicaanse kruiden, peper en zout. Schud goed om en verdeel de tortillapunten vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Bak 3 – 4 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de chili over de borden en garneer met de zure room en cheddar. Serveer met de zelfgemaakte tortillachips.