Pompoenchili met zelfgemaakte tortillachips
Pompoenchili met zelfgemaakte tortillachips

Pompoenchili met zelfgemaakte tortillachips

met gehakt, bonen en zure room

Leuk dat je het Maandthema-recept van deze week kookt! Ontdek in oktober wat je allemaal kunt doen met pompoen en verwen jezelf en je gezin met een lekkere maaltijd vol hartverwarmende smaken op een herfstige dag.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

125 g

Flespompoen

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Rode ui

100 g

Half-om-halfgehakt

1.5 teaspoon

Mexicaanse kruiden

200 pack

Gemengde bonen

½ pack

Tomatenblokjes

2 unit

Mini-tortilla's

(Contains Gluten)

25 g

Biologische zure room

(Contains Milk)

15 g

Geraspte cheddar

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4083 kJ
Calories976 kcal
Fat48 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate77 g
Sugar15 g
Dietary Fiber17 g
Protein45 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Colander
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen. Weeg de pompoen af en snijd deze in kleine stukken van maximaal 1 cm groot zodat ze snel garen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.

Pompoen bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, rode ui en pompoenblokjes 6 minuten aan.

Gehakt bakken
3

Verhit in een koekenpan 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg het half-om-half gehakt toe en per persoon 1 tl Mexicaanse kruiden. Bak het gehakt in 4 - 5 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout. Laat ondertussen de gemengde bonen uitlekken in een vergiet.

Samenvoegen
4

Voeg de tomatenblokjes en het gehakt toe aan de hapjespan met pompoen en roer goed door. Laat de chili 10 - 12 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen, met het deksel op de pan. Voeg tenslotte de gemengde bonen toe aan de chili en verhit nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tortillachips maken
5

Snijd ondertussen de mini-tortilla's in 8 punten. Meng in een kom de tortillapunten met 1/2 el olijfolie per persoon, de overige Mexicaanse kruiden, peper en zout. Schud goed om en verdeel de tortillapunten vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Bak 3 – 4 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de chili over de borden en garneer met de zure room en cheddar. Serveer met de zelfgemaakte tortillachips.