Leuk dat je het Maandthema-recept van deze week kookt! Ontdek in oktober wat je allemaal kunt doen met pompoen en verwen jezelf en je gezin met een lekkere maaltijd vol hartverwarmende smaken op een herfstige dag.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
125 g
Flespompoen
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Rode ui
100 g
Half-om-halfgehakt
1.5 teaspoon
Mexicaanse kruiden
200 pack
Gemengde bonen
½ pack
Tomatenblokjes
2 unit
Mini-tortilla's
(Contains Gluten)
25 g
Biologische zure room
(Contains Milk)
15 g
Geraspte cheddar
(Contains Milk)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen. Weeg de pompoen af en snijd deze in kleine stukken van maximaal 1 cm groot zodat ze snel garen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, rode ui en pompoenblokjes 6 minuten aan.
Verhit in een koekenpan 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg het half-om-half gehakt toe en per persoon 1 tl Mexicaanse kruiden. Bak het gehakt in 4 - 5 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout. Laat ondertussen de gemengde bonen uitlekken in een vergiet.
Voeg de tomatenblokjes en het gehakt toe aan de hapjespan met pompoen en roer goed door. Laat de chili 10 - 12 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen, met het deksel op de pan. Voeg tenslotte de gemengde bonen toe aan de chili en verhit nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de mini-tortilla's in 8 punten. Meng in een kom de tortillapunten met 1/2 el olijfolie per persoon, de overige Mexicaanse kruiden, peper en zout. Schud goed om en verdeel de tortillapunten vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Bak 3 – 4 minuten in de oven.
Verdeel de chili over de borden en garneer met de zure room en cheddar. Serveer met de zelfgemaakte tortillachips.