Pompoensoep met Thaise twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pompoensoep met Thaise twist

Pompoensoep met Thaise twist

met tomaat, wortel en kokosmelk

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Wortel

4 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Thaise kruiden

(Kan bevatten Selderij, Eieren, Gluten, Mosterd, Soja)

150 gram

Pompoenblokjes

75 ml

Kokosmelk

⅓ zakje(s)

Gele currykruiden

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

200 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2321 kJ
Energie (kcal)555 kcal
Vetten38.1 g
waarvan verzadigd19.7 g
Koolhydraten26.8 g
waarvan suikers12 g
Vezels11.4 g
Eiwitten23 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Soeppan of grote pan met deksel
Pan
Schuimspaan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de aardappelen en snijd in kleine stukken. Snijd de wortel en tomaat in blokjes. 

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan of grote pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de pompoenblokjes, aardappelen en wortel toe en bak 3 - 4 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Soep koken
3

Voeg de bouillon, de tomaat, 2/3 van de kokosmelk en 1 tl gele currykruiden per persoon toe. Breng afgedekt aan de kook. Verlaag het vuur en laat 20 - 25 minuten zachtjes koken.

Balletjes bereiden
4

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan. Kook de gehaktballetjes 8 - 10 minuten in de pan. Haal de balletjes met een schuimspaan uit de pan en bewaar apart. Bewaar het kookvocht van de balletjes. 

Soep pureren
5

Haal de soep van het vuur. Voeg 50 ml kookvocht per persoon toe aan de soep. Pureer glad met een staafmixer. Breng op smaak met ruim peper en zout. Vind je de soep nog te dik? Voeg dan extra kookvocht toe.

Serveren
6

Verdeel de soep over kommen of diepe borden en voeg de balletjes toe. Besprenkel met de overige kokosmelk.

Weetje: Wist je dat ui en tomaat bronnen van vitamine C zijn? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.