Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
50 g
Potatoes
½ piece
Carrot
4 piece
Beef-pork meatballs with Thai seasoning
(May be present Celery, Egg, Gluten, Mustard, Soy)
150 g
Diced pumpkin
75 milliliters
Coconut milk
⅓ sachet(s)
Yellow curry spices
1 piece
Tomato
200 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de aardappelen en snijd in kleine stukken. Snijd de wortel en tomaat in blokjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan of grote pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de pompoenblokjes, aardappelen en wortel toe en bak 3 - 4 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de bouillon, de tomaat, 2/3 van de kokosmelk en 1 tl gele currykruiden per persoon toe. Breng afgedekt aan de kook. Verlaag het vuur en laat 20 - 25 minuten zachtjes koken.
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan. Kook de gehaktballetjes 8 - 10 minuten in de pan. Haal de balletjes met een schuimspaan uit de pan en bewaar apart. Bewaar het kookvocht van de balletjes.
Haal de soep van het vuur. Voeg 50 ml kookvocht per persoon toe aan de soep. Pureer glad met een staafmixer. Breng op smaak met ruim peper en zout. Vind je de soep nog te dik? Voeg dan extra kookvocht toe.
Verdeel de soep over kommen of diepe borden en voeg de balletjes toe. Besprenkel met de overige kokosmelk.
Weetje: Wist je dat ui en tomaat bronnen van vitamine C zijn? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.