Pompoensoep met Thaise twist
Pompoensoep met Thaise twist

Pompoensoep met Thaise twist

met tomaat, wortel en kokosmelk

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

50 g

Potatoes

½ piece

Carrot

4 piece

Beef-pork meatballs with Thai seasoning

(May be present Celery, Egg, Gluten, Mustard, Soy)

150 g

Diced pumpkin

75 milliliters

Coconut milk

⅓ sachet(s)

Yellow curry spices

1 piece

Tomato

Not included in your delivery

200 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2321 kJ
Calories555 kcal
Fat38.1 g
Saturated Fat19.7 g
Carbohydrate26.8 g
Sugar12 g
Dietary Fiber11.4 g
Protein23 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan or large pan with lid
Pan
Slotted Spoon
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de aardappelen en snijd in kleine stukken. Snijd de wortel en tomaat in blokjes. 

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan of grote pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de pompoenblokjes, aardappelen en wortel toe en bak 3 - 4 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Soep koken
3

Voeg de bouillon, de tomaat, 2/3 van de kokosmelk en 1 tl gele currykruiden per persoon toe. Breng afgedekt aan de kook. Verlaag het vuur en laat 20 - 25 minuten zachtjes koken.

Balletjes bereiden
4

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan. Kook de gehaktballetjes 8 - 10 minuten in de pan. Haal de balletjes met een schuimspaan uit de pan en bewaar apart. Bewaar het kookvocht van de balletjes. 

Soep pureren
5

Haal de soep van het vuur. Voeg 50 ml kookvocht per persoon toe aan de soep. Pureer glad met een staafmixer. Breng op smaak met ruim peper en zout. Vind je de soep nog te dik? Voeg dan extra kookvocht toe.

Serveren
6

Verdeel de soep over kommen of diepe borden en voeg de balletjes toe. Besprenkel met de overige kokosmelk.

Weetje: Wist je dat ui en tomaat bronnen van vitamine C zijn? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.