Varkenshaas in zwartepepersaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas in zwartepepersaus

Varkenshaas in zwartepepersaus

met krieltjes en groene salade

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Zwartepepersaus

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

40 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Appel

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Mosterd

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2878 kJ
Energie (kcal)688 kcal
Vetten33.9 g
waarvan verzadigd14.4 g
Koolhydraten57.6 g
waarvan suikers16.7 g
Vezels9.1 g
Eiwitten35.3 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Hapjespan
Koekenpan met deksel
Saladekom

Instructies

Vlees bakken
1
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de varkenshaas voorzichtig in de pan en bak 7 minuten. Draai halverwege om.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Voeg 1/2 el roomboter en de ui toe aan de pan met de varkenshaas en bak nog 5 minuten.
  • Haal de varkenshaas uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren. Haal de ui uit de pan en bewaar apart. 

     

     
Aardappelen bakken
2
  • Verwarm in dezelfde hapjespan de zwartepepersaus 1 minuut op middelhoog vuur.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 13 minuten. Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan.
  • Voeg de Italiaanse kruiden toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
3
  • Snijd de appel in plakjes. Snijd de komkommer in blokjes.
  • Meng in een saladekom de wittewijnazijn, de extra vierge olijfolie, de honing en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de sla, appel en komkommer toe aan de kom en meng goed.
Serveren
4
  • Serveer de varkenshaas op de borden. Verdeel de zwartepepersaus en ui erover.
  • Leg de krieltjes ernaast.
  • Serveer de salade erbij en garneer met de pompoenpitten (zie Tip).

Tip: Heb je meer tijd? Rooster dan de pompoenpitten. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.