Varkenshaas in zwartepepersaus
Varkenshaas in zwartepepersaus

Varkenshaas in zwartepepersaus

met krieltjes en groene salade

Tags:
Calorie Smart
High Protein
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

50 g

Peppercorn sauce

(Contains Milk)

200 g

Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]

40 g

Arugula & lamb's lettuce

1 piece

Pork tenderloin

(May be present Gluten, Milk, Mustard, Celery, Soy)

½ sachet(s)

Italian seasoning

½ piece

Onion

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Apple

5 g

Pumpkin seeds

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

Mustard

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2878 kJ
Calories688 kcal
Fat33.9 g
Saturated Fat14.4 g
Carbohydrate57.6 g
Sugar16.7 g
Dietary Fiber9.1 g
Protein35.3 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Aluminum Foil
Casserole
Fryingpan with lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Vlees bakken
1
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de varkenshaas voorzichtig in de pan en bak 7 minuten. Draai halverwege om.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Voeg 1/2 el roomboter en de ui toe aan de pan met de varkenshaas en bak nog 5 minuten.
  • Haal de varkenshaas uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren. Haal de ui uit de pan en bewaar apart. 

     

     
Aardappelen bakken
2
  • Verwarm in dezelfde hapjespan de zwartepepersaus 1 minuut op middelhoog vuur.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 13 minuten. Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan.
  • Voeg de Italiaanse kruiden toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
3
  • Snijd de appel in plakjes. Snijd de komkommer in blokjes.
  • Meng in een saladekom de wittewijnazijn, de extra vierge olijfolie, de honing en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de sla, appel en komkommer toe aan de kom en meng goed.
Serveren
4
  • Serveer de varkenshaas op de borden. Verdeel de zwartepepersaus en ui erover.
  • Leg de krieltjes ernaast.
  • Serveer de salade erbij en garneer met de pompoenpitten (zie Tip).

Tip: Heb je meer tijd? Rooster dan de pompoenpitten. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.