Portobello uit de oven met geitenkaas en walnoten
Portobello uit de oven met geitenkaas en walnoten

Portobello uit de oven met geitenkaas en walnoten

De portobello is misschien wel de mooiste champignon die er is. Het is een uitvergrote versie van de kastanjechampignon en door de forse afmeting is de portobello geschikt om te vullen. Wij doen dat met geitenkaas. Even in de oven en je hebt, naast een heerlijk gerecht, ook nog een prachtig plaatje.

Allergens:
Egg
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Roodschillige aardappelen

½ sprig

Verse rozemarijn

½ unit

Rode ui

½ unit

Courgette

1 unit

Portobello

50 g

Geitenkaas, geraspt

(Contains Egg, Milk)

20 g

Walnoten

(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Honing

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories689 kcal
Energy (kJ)2883 kJ
Fat32 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate74 g
Sugar0 g
Dietary Fiber10 g
Protein20 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok with Lid
Stove
Parchment Paper
Baking Sheet

Cooking Steps

Bak de aardappelen met de helft van de rozemarijn.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen (roseval) grondig, snijd de aardappelen in de lengte doormidden en daarna in lange smalle parten. Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en hak fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de helft van de rozemarijn, peper en zout, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelmatig vuur. Haal in de laatste 5 minuten de deksel van de pan.

Snijd de courgette in dunne plakken.
2

Snijd ondertussen de rode ui in ringen en snijd de courgette in dunne plakken.

Bedek de portobello met de geitenkaas.
3

Leg de courgette en rode ui op een bakplaat met bakpapier. Leg de portobello er met de open kant naar boven bij en vul de portobello met geitenkaas. Besprenkel met de olijfolie en honing en bestrooi met de overige rozemarijn, peper en zout. Bak 15 minuten in de oven.

4

Hak ondertussen de walnoten grof. Strooi de walnoten na 10 minuten over de bakplaat met groenten.

Verdeel de aardappelen en portobello met ovengroenten over de borden.
5

Verdeel de aardappelen en portobello met ovengroenten over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.