De portobello is misschien wel de mooiste champignon die er is. Het is een uitvergrote versie van de kastanjechampignon en door de forse afmeting is de portobello geschikt om te vullen. Wij doen dat met geitenkaas. Even in de oven en je hebt, naast een heerlijk gerecht, ook nog een prachtig plaatje.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Roodschillige aardappelen
½ sprig
Verse rozemarijn
½ unit
Rode ui
½ unit
Courgette
1 unit
Portobello
50 g
Geitenkaas, geraspt
(Contains Egg, Milk)
20 g
Walnoten
(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
1 tablespoon
Olijfolie
½ teaspoon
Honing
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen (roseval) grondig, snijd de aardappelen in de lengte doormidden en daarna in lange smalle parten. Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en hak fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de helft van de rozemarijn, peper en zout, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelmatig vuur. Haal in de laatste 5 minuten de deksel van de pan.
Snijd ondertussen de rode ui in ringen en snijd de courgette in dunne plakken.
Leg de courgette en rode ui op een bakplaat met bakpapier. Leg de portobello er met de open kant naar boven bij en vul de portobello met geitenkaas. Besprenkel met de olijfolie en honing en bestrooi met de overige rozemarijn, peper en zout. Bak 15 minuten in de oven.
Hak ondertussen de walnoten grof. Strooi de walnoten na 10 minuten over de bakplaat met groenten.
Verdeel de aardappelen en portobello met ovengroenten over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.