Portobello's met pizza-vulling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Portobello's met pizza-vulling

Portobello's met pizza-vulling

met ovenfrietjes en salade

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

160 gram

Portobello

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

0.16 zakje(s)

Italiaanse kruiden

200 gram

Passata

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

½ stuk(s)

Tomaat

20 gram

Veldsla

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)474 kcal
Energie (kJ)1983 kJ
Vetten44.2 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten10.8 g
waarvan suikers7.2 g
Vezels4.8 g
Eiwitten6.6 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Ovenschaal
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Frieten maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd er frieten van 1/2 tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de frieten in de oven in 30 – 40 minuten gaar en goudbruin. Schep halverwege om.

Portobello's voorbakken
2

Verwijder voorzichtig de steeltjes uit de portobello's en bewaar ze (zie TIP). Leg de portobello's in een ovenschaal. Besprenkel elke portobello met 1/4 el olijfolie, peper en zout. Plaats de ovenschaal 8-10 minuten bij de frietjes in de oven.

Tip: Soms hebben de portobello's geen steeltje. Ga in dat geval gewoon verder met het recept.

Vulling maken
3

Snijd de courgette in kleine blokjes van 1 bij 1 cm. Snijd de eventuele steeltjes van de portobello's fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de knoflook, Italiaanse kruiden, portobellosteeltjes en courgetteblokjes 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en de passata. Roer goed door, breng op smaak met peper en zout en kook nog 4 - 5 minuten zachtjes.

Portobello's vullen
4

Haal intussen de portobello's uit de oven en giet het overtollige vocht eraf. Vul de portobello's met het courgettemengsel en bestrooi ze met de Italiaanse kaas. Bak de portobello's de laatste 5-7 minuten mee met de frieten, zodat de kaas smelt.

Salade maken
5

Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn met peper en zout tot een dressing. Snijd de tomaat in dunne parten en meng deze samen met de veldsla door de dressing.

Serveren
6

Leg twee gevulde portobello's per persoon op een bord en schep de frietjes ernaast. Verdeel de salade over de borden. Serveer de mayonaise bij de frietjes.

Tip: Weetje: Paddenstoelen zijn eigenlijk schimmels, maar behoren ook tot de groenten. Ze zijn rijk aan mineralen, vezels en vitaminen. Zo zit er veel vitamine B2 in, wat ervoor zorgt dat je energie op pei