The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
160 g
Portobello mushroom
½ piece
Courgette
1 piece
Garlic
0.16 sachet(s)
Italian seasoning
200 g
Passata
25 g
Grated Italian cheese
½ piece
Tomato
20 g
Lamb's lettuce
50 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
1.5 tablespoon
Olive oil
2 teaspoon
Balsamic vinegar
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd er frieten van 1/2 tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de frieten in de oven in 30 – 40 minuten gaar en goudbruin. Schep halverwege om.
Verwijder voorzichtig de steeltjes uit de portobello's en bewaar ze (zie TIP). Leg de portobello's in een ovenschaal. Besprenkel elke portobello met 1/4 el olijfolie, peper en zout. Plaats de ovenschaal 8-10 minuten bij de frietjes in de oven.
Tip: Soms hebben de portobello's geen steeltje. Ga in dat geval gewoon verder met het recept.
Snijd de courgette in kleine blokjes van 1 bij 1 cm. Snijd de eventuele steeltjes van de portobello's fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de knoflook, Italiaanse kruiden, portobellosteeltjes en courgetteblokjes 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en de passata. Roer goed door, breng op smaak met peper en zout en kook nog 4 - 5 minuten zachtjes.
Haal intussen de portobello's uit de oven en giet het overtollige vocht eraf. Vul de portobello's met het courgettemengsel en bestrooi ze met de Italiaanse kaas. Bak de portobello's de laatste 5-7 minuten mee met de frieten, zodat de kaas smelt.
Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn met peper en zout tot een dressing. Snijd de tomaat in dunne parten en meng deze samen met de veldsla door de dressing.
Leg twee gevulde portobello's per persoon op een bord en schep de frietjes ernaast. Verdeel de salade over de borden. Serveer de mayonaise bij de frietjes.
Tip: Weetje: Paddenstoelen zijn eigenlijk schimmels, maar behoren ook tot de groenten. Ze zijn rijk aan mineralen, vezels en vitaminen. Zo zit er veel vitamine B2 in, wat ervoor zorgt dat je energie op pei