Portobello's met pizza-vulling
Portobello's met pizza-vulling

Portobello's met pizza-vulling

met ovenfrietjes en salade

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

160 g

Portobello mushroom

½ piece

Courgette

1 piece

Garlic

0.16 sachet(s)

Italian seasoning

200 g

Passata

25 g

Grated Italian cheese

½ piece

Tomato

20 g

Lamb's lettuce

50 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

1.5 tablespoon

Olive oil

2 teaspoon

Balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories474 kcal
Energy (kJ)1983 kJ
Fat44.2 g
Saturated Fat5.2 g
Carbohydrate10.8 g
Sugar7.2 g
Dietary Fiber4.8 g
Protein6.6 g
Salt0.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Frieten maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd er frieten van 1/2 tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de frieten in de oven in 30 – 40 minuten gaar en goudbruin. Schep halverwege om.

Portobello's voorbakken
2

Verwijder voorzichtig de steeltjes uit de portobello's en bewaar ze (zie TIP). Leg de portobello's in een ovenschaal. Besprenkel elke portobello met 1/4 el olijfolie, peper en zout. Plaats de ovenschaal 8-10 minuten bij de frietjes in de oven.

Tip: Soms hebben de portobello's geen steeltje. Ga in dat geval gewoon verder met het recept.

Vulling maken
3

Snijd de courgette in kleine blokjes van 1 bij 1 cm. Snijd de eventuele steeltjes van de portobello's fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de knoflook, Italiaanse kruiden, portobellosteeltjes en courgetteblokjes 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en de passata. Roer goed door, breng op smaak met peper en zout en kook nog 4 - 5 minuten zachtjes.

Portobello's vullen
4

Haal intussen de portobello's uit de oven en giet het overtollige vocht eraf. Vul de portobello's met het courgettemengsel en bestrooi ze met de Italiaanse kaas. Bak de portobello's de laatste 5-7 minuten mee met de frieten, zodat de kaas smelt.

Salade maken
5

Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn met peper en zout tot een dressing. Snijd de tomaat in dunne parten en meng deze samen met de veldsla door de dressing.

Serveren
6

Leg twee gevulde portobello's per persoon op een bord en schep de frietjes ernaast. Verdeel de salade over de borden. Serveer de mayonaise bij de frietjes.

Tip: Weetje: Paddenstoelen zijn eigenlijk schimmels, maar behoren ook tot de groenten. Ze zijn rijk aan mineralen, vezels en vitaminen. Zo zit er veel vitamine B2 in, wat ervoor zorgt dat je energie op pei