Prei-pastinaakstamppot met varkensworstjes in spek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Prei-pastinaakstamppot met varkensworstjes in spek

Prei-pastinaakstamppot met varkensworstjes in spek

met zelfgemaakte jus

Pastinaak is een echte wintergroente - de specifieke, zoete smaak komt namelijk pas echt naar boven nadat de vorst eroverheen is gegaan.

Labels:
Familie
Allergenen :
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Varkensworstjes met tomaat en rozemarijn

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Selderij, Mosterd, Soja)

25 gram

Ontbijtspek

½ zakje(s)

Ketjap

(Bevat Gluten, Soja)

100 gram

Pastinaak

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

1 el

Mosterd

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Runderbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3975 kJ
Energie (kcal)950 kcal
Vetten52 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers20 g
Vezels14 g
Eiwitten34 g
Zout5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook met een flinke snuf zout in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en de pastinaak en snijd in grove stukken. Snijd de prei in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in fijne halve ringen.

Aardappelen koken
2

Kook de aardappelen en de pastinaak 10 - 12 minuten. Voeg in de laatste 1 - 2 minuten de prei toe en kook deze samen met de aardappelen. Giet daarna af, bewaar wat kookvocht en bewaar afgedekt apart.

Worstjes bakken
3

Wikkel elk varkensworstje in 1 plak spek. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel. Fruit de knoflook en rode ui 1 minuut. Leg de omwikkelde varkensworstjes in de pan en bak de worstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, nog 5 minuten bakken. Schep regelmatig om.

Jus maken
4

Voeg per persoon 1 el roomboter, 1/2 el mosterd en 1/4 runderbouillonblokje toe aan de pan met worstjes, samen met de ketjap. Roer alles goed door en blus af met 60 ml water per persoon. Breng de jus aan de kook, zet het vuur laag en laat de jus inkoken.

Stamppot maken
5

Stamp de aardappelen, de pastinaak en de prei tot een stamppot met een aardappelstamper. Voeg de kruidenroomkaas toe en per persoon 1/2 el mosterd. Breng flink op smaak met peper en zout en meng goed door elkaar.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden. Leg 2 worstjes per persoon op de stamppot en giet wat van de jus eroverheen.