Pizza met garnalen, chorizo en jalapeño
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pizza met garnalen, chorizo en jalapeño

Pizza met garnalen, chorizo en jalapeño

met kruidenolie en olijf-paprikasaus

Nieuw ingrediënt in je box! Deze geraspte mozzarella is niet alleen gemakkelijk in gebruik, maar ook net zo lekker zacht en romig van smaak zoals onze mozzarellabol.

Allergenen :
Schaaldieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

60 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

40 gram

Chorizoblokjes

½ stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

¼ stuk(s)

Jalapeño

50 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Groene olijven

¼ zakje(s)

BBQ-rub

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

10 gram

Verse bladpeterselie, koriander en oregano

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5271 kJ
Energie (kcal)1260 kcal
Vetten65.6 g
waarvan verzadigd19.2 g
Koolhydraten109 g
waarvan suikers15.6 g
Vezels8.6 g
Eiwitten49.9 g
Zout5.8 g

Benodigdheden

Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui en snijd de puntpaprika in blokjes.
  • Verwijder de zaadlijsten van de jalapeño (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd in ringetjes.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en puntpaprika 3 - 4 minuten. Voeg de helft toe aan een hoge kom en bewaar apart.
Pizza maken
2
  • Haal de pan van het vuur en roer de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) erdoorheen samen met de passata.
  • Leg het pizzadeeg op een bakplaat met bakpapier.
  • Besmeer de tomatensaus over het deeg en verdeel de garnalen, chorizo, jalapeño en mozzarella eroverheen.
  • Bak de pizza 12 - 15 minuten in de oven.
Toppings bereiden
3
  • Voeg de olijven toe aan de hoge kom en gebruik een blender of staafmixer om het tot een glad geheel te mixen.
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit boven een kleine kom.
  • Voeg de verse kruiden en de extra vierge olijflie toe aan de kleine kom en meng goed door.
Serveren
4
  • Besprenkel, zodra de pizza klaar is, met de olijf-paprikasaus en de kruidenolie.
  • Serveer de pizza met de citroenpartjes ernaast.