Bao buns met bulgogi-kipfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bao buns met bulgogi-kipfilet

Bao buns met bulgogi-kipfilet

met sticky aubergine, gefrituurde uitjes en gembermayonaise

Nieuw ingrediënt in je box! Dit gerecht verrijk je met de diepe smaak en subtiele zoetheid van zwarteknoflookmarinade. Ideaal voor grillen en marineren.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Tarwe
Soja
Sulfiet
Sesamzaad
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Bao-broodje

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Kipfilet

¼ bosje(s)

Bosui

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Aubergine

15 gram

Zwarteknoflookmarinade

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

2.5 gram

Gemberpuree

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

[Zoutarme] sojasaus

2 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Suiker

60 ml

Water voor saus

1.5 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4868 kJ
Energie (kcal)1163 kcal
Vetten58.3 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten114.7 g
waarvan suikers38.8 g
Vezels8.9 g
Eiwitten44.1 g
Zout4.7 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de wortel. Meng in een kom de wittewijnazijn samen met de suiker en wortel. Bewaar apart tot serveren. Schep regelmatig om. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de aubergine in blokjes van ongeveer 2 cm.

Aubergine bakken
2

Verhit 1/3 van de zonnebloemolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Breng de aubergine op smaak met peper en zout en bak 4 - 6 minuten. Voeg de zwarteknoflookmarinade, het witte gedeelte van de bosui en de zoete Aziatische saus toe. Roer goed door en voeg de aangegeven hoeveelheid water toe aan de pan. Bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.

Kip bakken
3

Verhit ondertussen nog 1/3 van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak 4 - 5 minuten verder, of tot de kip gaar is.

Kip afmaken
4

Haal de kip uit de pan en snijd heel fijn of trek uit elkaar met 2 vorken. Voeg de kip toe aan een kom en voeg de bulgogisaus, sojasaus en de overige zonnebloemolie toe. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Wil je het pittiger maken? Voeg dan wat sambal naar smaak toe.

Bao broodjes bakken
5

Bak de bao broodjes 4 - 5 minuten in de oven. Meng in een kleine kom de mayonaise met de gemberpuree.

Serveren
6

Vul de bao broodjes met de kip en wortel. Besprenkel de gembermayonaise eroverheen en garneer met de gefrituurde uitjes en het groene gedeelte van de bosui. Serveer de aubergine ernaast.