Nieuw ingrediënt in je box! Dit gerecht verrijk je met de diepe smaak en subtiele zoetheid van zwarteknoflookmarinade. Ideaal voor grillen en marineren.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
3 stuk(s)
Bao-broodje
(Bevat Tarwe)
1 stuk(s)
Kipfilet
¼ bosje(s)
Bosui
1 stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Aubergine
15 gram
Zwarteknoflookmarinade
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
2.5 gram
Gemberpuree
20 gram
Bulgogisaus
(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)
15 gram
Gefrituurde uitjes
(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)
½ el
[Zoutarme] sojasaus
2 el
[Plantaardige] mayonaise
1 el
Wittewijnazijn
½ el
Suiker
60 ml
Water voor saus
1.5 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de wortel. Meng in een kom de wittewijnazijn samen met de suiker en wortel. Bewaar apart tot serveren. Schep regelmatig om. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de aubergine in blokjes van ongeveer 2 cm.
Verhit 1/3 van de zonnebloemolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Breng de aubergine op smaak met peper en zout en bak 4 - 6 minuten. Voeg de zwarteknoflookmarinade, het witte gedeelte van de bosui en de zoete Aziatische saus toe. Roer goed door en voeg de aangegeven hoeveelheid water toe aan de pan. Bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.
Verhit ondertussen nog 1/3 van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak 4 - 5 minuten verder, of tot de kip gaar is.
Haal de kip uit de pan en snijd heel fijn of trek uit elkaar met 2 vorken. Voeg de kip toe aan een kom en voeg de bulgogisaus, sojasaus en de overige zonnebloemolie toe. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).
Tip: Wil je het pittiger maken? Voeg dan wat sambal naar smaak toe.
Bak de bao broodjes 4 - 5 minuten in de oven. Meng in een kleine kom de mayonaise met de gemberpuree.
Vul de bao broodjes met de kip en wortel. Besprenkel de gembermayonaise eroverheen en garneer met de gefrituurde uitjes en het groene gedeelte van de bosui. Serveer de aubergine ernaast.