Deze kleurrijke herfstsalade is rijkgevuld met allerlei groenten. De aardse smaken van pompoen en rode en gele biet passen goed bij elkaar. De licht bittere spruitjes en de frisheid van de tomaatjes en het basilicum zorgen voor een lekker contrast.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Gele biet
½ stuk(s)
Rode biet
⅓ stuk(s)
Hokkaido pompoen
100 gram
Spruiten
1 stuk(s)
Procureur
½ stuk(s)
Handsinaasappel
5 gram
Verse basilicum en tijm
½ stuk(s)
Rode ui
60 gram
Mini-romatomaten
25 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1.5 el
Olijfolie
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Extra vierge olijfolie
1 el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de gele en rode biet en snijd in dunne parten. Snijd de pompoen open, verwijder de pompoenpitten met een lepel en snijd de pompoen in dunne parten. Je hoeft de pompoen niet te schillen.
Meng de bieten en pompoen met 1 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Leg de bieten aan de ene kant van een bakplaat met bakpapier en leg de pompoen aan de andere kant van de bakplaat. Bak 30 – 40 minuten in de oven. Meng ondertussen de spruiten met de overige olijfolie en kruid met peper en zout. Leg de spruiten tussen de groenten op de bakplaat en bak de laatste 15 minuten mee in de oven.
Wrijf ondertussen de procureur in met peper en zout. Pers de sinaasappel uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de rode ui in halve ringen.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de procureur 2 – 4 minuten per kant. Haal de procureur uit de pan en wikkel in aluminiumfolie om warm te houden. Voeg de rode ui en tijm toe aan de pan en bak 4 – 5 minuten. Voeg het sinaasappelsap toe en laat dit op laag vuur 3 – 4 minuten inkoken. Het sap wordt voor een groot deel opgenomen door de uien.
Halveer ondertussen de mini-romatomaten. Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes. Meng in een saladekom de witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Voeg hier de gele en rode biet, spruiten, mini-romatomaten en gesneden basilicumblaadjes aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de pompoenparten dakpansgewijs op de borden. Serveer de bietensalade ernaast en verkruimel hier de verse geitenkaas over. Snijd de procureur in repen en leg deze tegen elkaar aan op het bord. Verdeel de saus erover.