Procureur met pompoen
Procureur met pompoen

Procureur met pompoen

Met een salade van bieten, spruiten en tomaten

Deze kleurrijke herfstsalade is rijkgevuld met allerlei groenten. De aardse smaken van pompoen en rode en gele biet passen goed bij elkaar. De licht bittere spruitjes en de frisheid van de tomaatjes en het basilicum zorgen voor een lekker contrast.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

½ unit

Gele biet

½ unit

Rode biet

⅓ unit

Hokkaido pompoen

100 g

Spruiten

1 unit

Procureur

½ unit

Handsinaasappel

5 g

Verse basilicum en tijm

½ unit

Rode ui

60 g

Mini-romatomaten

25 g

Verse geitenkaas

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 tablespoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3941 kJ
Calories942 kcal
Fat72 g
Saturated Fat23.5 g
Carbohydrate31 g
Sugar25.2 g
Dietary Fiber15 g
Protein36 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Spoon
Stove
Parchment Paper
Baking Sheet
Aluminum Foil
Casserole
Salad Bowl
Plate

Cooking Steps

Groenten voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de gele en rode biet en snijd in dunne parten. Snijd de pompoen open, verwijder de pompoenpitten met een lepel en snijd de pompoen in dunne parten. Je hoeft de pompoen niet te schillen.

Groenten roosteren
2

Meng de bieten en pompoen met 1 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Leg de bieten aan de ene kant van een bakplaat met bakpapier en leg de pompoen aan de andere kant van de bakplaat. Bak 30 – 40 minuten in de oven. Meng ondertussen de spruiten met de overige olijfolie en kruid met peper en zout. Leg de spruiten tussen de groenten op de bakplaat en bak de laatste 15 minuten mee in de oven.

Smaakmakers bereiden
3

Wrijf ondertussen de procureur in met peper en zout. Pers de sinaasappel uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de rode ui in halve ringen.

Procureur en saus bereiden
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de procureur 2 – 4 minuten per kant. Haal de procureur uit de pan en wikkel in aluminiumfolie om warm te houden. Voeg de rode ui en tijm toe aan de pan en bak 4 – 5 minuten. Voeg het sinaasappelsap toe en laat dit op laag vuur 3 – 4 minuten inkoken. Het sap wordt voor een groot deel opgenomen door de uien.

Salade maken
5

Halveer ondertussen de mini-romatomaten. Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes. Meng in een saladekom de witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Voeg hier de gele en rode biet, spruiten, mini-romatomaten en gesneden basilicumblaadjes aan toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Leg de pompoenparten dakpansgewijs op de borden. Serveer de bietensalade ernaast en verkruimel hier de verse geitenkaas over. Snijd de procureur in repen en leg deze tegen elkaar aan op het bord. Verdeel de saus erover.