Vandaag maak je zelf gehaktbrood van varkensboerengehakt. Je brengt het gehaktbrood op smaak met Siciliaanse kruiden en voegt een bite toe met panko. Eet smakelijk!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
⅓ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Varkensboerengehakt
(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)
15 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
¼ pak(ken)
Tomatenblokjes
½ takje(s)
Verse rozemarijn
75 gram
Witte langgraanrijst
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
15 gram
Zongedroogde tomaten
½ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Paprika
⅓ zakje(s)
Italiaanse kruiden
¼ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
30 ml
[Plantaardige] melk
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de zongedroogde tomaten fijn. Meng in een kom het boerengehakt, de panko, de knoflook, de zongedroogde tomaten, de Siciliaanse kruiden, de melk en de helft van de ui. Breng flink op smaak met peper en zout en kneed goed door.
Vorm een plat brood van het gehakt. Verhit per persoon: 1/4 el olijfolie en 1/4 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het gehaktbrood in 4 - 6 minuten rondom bruin en leg in een ovenschaal. Bak het gehaktbrood 20 - 30 minuten in de oven (zie Tip).
Tip: De garingstijd van je gehaktbrood hang erg af van de grootte en van de oven. Bak het gehaktbrood eerst 20 minuten en snijd dan open om te kijken of hij al gaar is.
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de rijst. Snijd de wortel in halve maantjes en de paprika in reepjes. Leg beide op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/2 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster 15 - 20 minuten in de oven. Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan voor de rijst. Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet af en bewaar apart.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de overige ui 2 minuten. Blus af met balsamicoazijn. Voeg de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden en verse rozemarijn toe en breng op smaak met peper en zout. Meng goed door en verlaag het vuur. Laat de saus 10 - 15 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de groenten toe aan de tomatensaus wanneer ze gaar zijn en meng goed.
Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 200 gram groente!
Snijd het gehaktbrood in plakken en serveer op borden. Besprenkel met wat van het braadvocht uit de ovenschaal. Serveer de rijst en groenten erbij.