Provençaals gehaktbrood
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met geroosterde groenten in tomatensaus en rijst

Vandaag maak je zelf gehaktbrood van varkensboerengehakt. Je brengt het gehaktbrood op smaak met Siciliaanse kruiden en voegt een bite toe met panko. Eet smakelijk!

Tags:
Extra Veggies
Family
Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

⅓ piece

Onion

½ piece

Garlic

100 g

Farmer's mincemeat

(May be present Soy, Wheat, Egg, Mustard, Celery)

15 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

¼ pack

Chopped tomatoes

½ sprig

Fresh rosemary

75 g

White long grain rice

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

15 g

Sundried tomatoes

½ piece

Carrot

½ piece

Bell pepper

⅓ sachet(s)

Italian seasoning

Not included in your delivery

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

30 milliliters

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3316 kJ
Calories793 kcal
Fat35.5 g
Saturated Fat10.6 g
Carbohydrate86.2 g
Sugar15.1 g
Dietary Fiber8.4 g
Protein28.7 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Pan
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de zongedroogde tomaten fijn. Meng in een kom het boerengehakt, de panko, de knoflook, de zongedroogde tomaten, de Siciliaanse kruiden, de melk en de helft van de ui. Breng flink op smaak met peper en zout en kneed goed door.

Gehaktbrood bereiden
2

Vorm een plat brood van het gehakt. Verhit per persoon: 1/4 el olijfolie en 1/4 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het gehaktbrood in 4 - 6 minuten rondom bruin en leg in een ovenschaal. Bak het gehaktbrood 20 - 30 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: De garingstijd van je gehaktbrood hang erg af van de grootte en van de oven. Bak het gehaktbrood eerst 20 minuten en snijd dan open om te kijken of hij al gaar is.

Groenten bakken
3

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de rijst. Snijd de wortel in halve maantjes en de paprika in reepjes. Leg beide op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/2 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster 15 - 20 minuten in de oven. Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan voor de rijst. Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet af en bewaar apart.

Saus maken
4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de overige ui 2 minuten. Blus af met balsamicoazijn. Voeg de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden en verse rozemarijn toe en breng op smaak met peper en zout. Meng goed door en verlaag het vuur. Laat de saus 10 - 15 minuten zachtjes pruttelen.

Afmaken
5

Voeg de groenten toe aan de tomatensaus wanneer ze gaar zijn en meng goed.

Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 200 gram groente!

Serveren
6

Snijd het gehaktbrood in plakken en serveer op borden. Besprenkel met wat van het braadvocht uit de ovenschaal. Serveer de rijst en groenten erbij.