Pulled chicken wraps met koolsla
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pulled chicken wraps met koolsla

Pulled chicken wraps met koolsla

met veldsla en kruidige zure-roomsaus

Deze pulled chicken wraps zijn koud ook heerlijk. Bewaar wat je over hebt en gebruik het de volgende dag om wraps te maken om onderweg van te genieten.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Tarwe
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¾ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

25 gram

Biologische zure room

100 gram

Pulled chicken

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

30 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)774 kcal
Energie (kJ)3237 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers10 g
Vezels8.1 g
Eiwitten30 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Meng in een kom de zure room met de helft van de Mexicaanse kruiden en 1 tl water per persoon. Roer dit tot een saus en zet apart.

Tip: Je kunt de tortilla's ook zonder oven opwarmen. Bak ze dan kort één voor één in een koekenpan vlak voor serveren.

Pulled chicken bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de ui 1 - 2 minuten. Voeg de pulled chicken en de overige Mexicaanse kruiden toe en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 5 minuten in de oven.

Koolsla maken
3

Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn met 1 tl extra vierge olijfolie. Voeg de rodekool, wittekool, wortel en mayonaise hieraan toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Vul de tortilla's met pulled chicken, veldsla, koolsla en het zure-roomsausje. Serveer met de rest van de veldsla en koolsalade.