Quesadilla's met bietjes en geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Quesadilla's met bietjes en geitenkaas

Quesadilla's met bietjes en geitenkaas

met walnoot, uienchutney en een frisse salade

De quesadilla is een echte tex-mexklassieker. Wij hebben daar een frisse en gezonde draai aan gegeven met rode bietjes en geitenkaas - comfortfood voor de lente!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Noten
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

125 gram

Voorgekookte rode bieten

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Gluten)

20 gram

Rucola en veldsla

¼ stuk(s)

Komkommer

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

40 gram

Pikante uienchutney

(Bevat Sulfiet)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3282 kJ
Energie (kcal)784 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers27 g
Vezels9 g
Eiwitten24 g
Zout3 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de rode ui heel fijn. Snijd de rode biet in kleine blokjes van max 1/2 cm groot.

Quesadillas maken
2

Meng in een grote kom de rode ui met rode biet. Verkruimel de verse geitenkaas erboven en meng deze erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de vulling over 2 mini-tortilla's per persoon en druk de vulling vervolgens aan met een nieuwe tortilla. Smeer de bovenste tortilla in met een beetje olijfolie en leg de quesadilla's op een bakplaat met bakpapier en bak 6-8 minuten in de oven.

Salade maken
3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne plakjes. Meng de rucola, veldsla en komkommer met de dressing en garneer de salade met de walnootstukjes.

Serveren
4

Verdeel de salade over de borden. Snijd de quesadilla's door de helft zodat ieder 4 stukken heeft en serveer de uienchutney erbij.