Quesadilla's met bietjes en geitenkaas
Quesadilla's met bietjes en geitenkaas

Quesadilla's met bietjes en geitenkaas

met walnoot, uienchutney en een frisse salade

De quesadilla is een echte tex-mexklassieker. Wij hebben daar een frisse en gezonde draai aan gegeven met rode bietjes en geitenkaas - comfortfood voor de lente!

Allergens:
Milk
Gluten
Tree nuts
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

125 g

Voorgekookte rode bieten

50 g

Verse geitenkaas

(Contains Milk)

4 unit

Mini-tortilla's

(Contains Gluten)

20 g

Rucola en veldsla

¼ unit

Komkommer

10 g

Walnootstukjes

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

40 g

Pikante uienchutney

(Contains Sulphites)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Witte balsamicoazijn

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3282 kJ
Calories784 kcal
Fat33 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate93 g
Sugar27 g
Dietary Fiber9 g
Protein24 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de rode ui heel fijn. Snijd de rode biet in kleine blokjes van max 1/2 cm groot.

Quesadillas maken
2

Meng in een grote kom de rode ui met rode biet. Verkruimel de verse geitenkaas erboven en meng deze erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de vulling over 2 mini-tortilla's per persoon en druk de vulling vervolgens aan met een nieuwe tortilla. Smeer de bovenste tortilla in met een beetje olijfolie en leg de quesadilla's op een bakplaat met bakpapier en bak 6-8 minuten in de oven.

Salade maken
3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne plakjes. Meng de rucola, veldsla en komkommer met de dressing en garneer de salade met de walnootstukjes.

Serveren
4

Verdeel de salade over de borden. Snijd de quesadilla's door de helft zodat ieder 4 stukken heeft en serveer de uienchutney erbij.