De quesadilla is een echte tex-mexklassieker. Wij hebben daar een frisse en gezonde draai aan gegeven met rode bietjes en geitenkaas - comfortfood voor de lente!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
125 g
Voorgekookte rode bieten
50 g
Verse geitenkaas
(Contains Milk)
4 unit
Mini-tortilla's
(Contains Gluten)
20 g
Rucola en veldsla
¼ unit
Komkommer
10 g
Walnootstukjes
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
40 g
Pikante uienchutney
(Contains Sulphites)
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Witte balsamicoazijn
1 teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de rode ui heel fijn. Snijd de rode biet in kleine blokjes van max 1/2 cm groot.
Meng in een grote kom de rode ui met rode biet. Verkruimel de verse geitenkaas erboven en meng deze erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de vulling over 2 mini-tortilla's per persoon en druk de vulling vervolgens aan met een nieuwe tortilla. Smeer de bovenste tortilla in met een beetje olijfolie en leg de quesadilla's op een bakplaat met bakpapier en bak 6-8 minuten in de oven.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne plakjes. Meng de rucola, veldsla en komkommer met de dressing en garneer de salade met de walnootstukjes.
Verdeel de salade over de borden. Snijd de quesadilla's door de helft zodat ieder 4 stukken heeft en serveer de uienchutney erbij.