Quesadilla's met kimchisaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Quesadilla's met kimchisaus

Quesadilla's met kimchisaus

met Koreaans-gekruide ovengroente

In dit recept combineer je quesedilla's, afkomstig uit de Mexicaanse keuken, met Koreaans gekruide ovengroenten. Een verrassend lekkere combinatie!

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

25 gram

Biologische zure room

4.02 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe)

50 gram

Geraspte belegen kaas

20 gram

Kimchisaus

Zelf toevoegen

½ tl

Bruine basterdsuiker

¼ el

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)920 kcal
Energie (kJ)3851 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten106 g
waarvan suikers21 g
Vezels10.1 g
Eiwitten31 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Groenten voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de courgette in halve plakken. Snijd de rode puntpaprika in reepjes. Snijd de rode ui in ringen. Doe de groenten in een kom. Voeg per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 zakje Koreaanse kruiden, peper en zout toe en meng goed door. Leg alles op een bakplaat met bakpapier en bak 18 - 20 minuten in de oven of tot de groenten gaar zijn.

Tip: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Kimchisaus maken
2

Maak in een kleine kom de saus. Voeg per persoon: 1/2 zakje kimchisaus, 1 tl water en 1/2 tl bruine suiker toe.

Quesedilla's maken
3

Besmeer een tortilla met de kimchisaus en bestrooi vervolgens met een laagje geraspte kaas. Leg dan een andere tortilla erbovenop. Herhaal dit tot je 2 quesadilla's per persoon hebt. Verwarm 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. Bak elke quesadilla 2 - 3 minuten per kant, gebruik eventueel een tweede koekenpan. Haal uit de pan en houd warm.

Tip: Tip 1: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.

Tip 2: Je houdt de quesadilla's gemakkelijk warm door ze in de oven te bewaren tot serveren.

Serveren
4

Snijd de quesedilla's in kwarten en serveer op de borden. Verdeel de geroosterde groenten ernaast. Serveer met de zure room.