In dit recept combineer je quesedilla's, afkomstig uit de Mexicaanse keuken, met Koreaans gekruide ovengroenten. Een verrassend lekkere combinatie!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Courgette
1 piece
Romano pepper
1 piece
Red onion
½ sachet(s)
Korean-style spice mix
(Contains Wheat, Sesame, Soy)
25 g
Organic sour cream
4.02 piece
Flour tortillas
(Contains Wheat)
50 g
Grated mature cheese
20 g
Kimchi sauce
½ teaspoon
Brown sugar
¼ tablespoon
Sunflower oil
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de courgette in halve plakken. Snijd de rode puntpaprika in reepjes. Snijd de rode ui in ringen. Doe de groenten in een kom. Voeg per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 zakje Koreaanse kruiden, peper en zout toe en meng goed door. Leg alles op een bakplaat met bakpapier en bak 18 - 20 minuten in de oven of tot de groenten gaar zijn.
Tip: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Maak in een kleine kom de saus. Voeg per persoon: 1/2 zakje kimchisaus, 1 tl water en 1/2 tl bruine suiker toe.
Besmeer een tortilla met de kimchisaus en bestrooi vervolgens met een laagje geraspte kaas. Leg dan een andere tortilla erbovenop. Herhaal dit tot je 2 quesadilla's per persoon hebt. Verwarm 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. Bak elke quesadilla 2 - 3 minuten per kant, gebruik eventueel een tweede koekenpan. Haal uit de pan en houd warm.
Tip: Tip 1: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.
Tip 2: Je houdt de quesadilla's gemakkelijk warm door ze in de oven te bewaren tot serveren.
Snijd de quesedilla's in kwarten en serveer op de borden. Verdeel de geroosterde groenten ernaast. Serveer met de zure room.