Quesadilla's met kimchisaus
Quesadilla's met kimchisaus

Quesadilla's met kimchisaus

met Koreaans-gekruide ovengroente

In dit recept combineer je quesedilla's, afkomstig uit de Mexicaanse keuken, met Koreaans gekruide ovengroenten. Een verrassend lekkere combinatie!

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Wheat
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Courgette

1 piece

Romano pepper

1 piece

Red onion

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

25 g

Organic sour cream

4.02 piece

Flour tortillas

(Contains Wheat)

50 g

Grated mature cheese

20 g

Kimchi sauce

Not included in your delivery

½ teaspoon

Brown sugar

¼ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories920 kcal
Energy (kJ)3851 kJ
Fat39 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate106 g
Sugar21 g
Dietary Fiber10.1 g
Protein31 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Groenten voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de courgette in halve plakken. Snijd de rode puntpaprika in reepjes. Snijd de rode ui in ringen. Doe de groenten in een kom. Voeg per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 zakje Koreaanse kruiden, peper en zout toe en meng goed door. Leg alles op een bakplaat met bakpapier en bak 18 - 20 minuten in de oven of tot de groenten gaar zijn.

Tip: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Kimchisaus maken
2

Maak in een kleine kom de saus. Voeg per persoon: 1/2 zakje kimchisaus, 1 tl water en 1/2 tl bruine suiker toe.

Quesedilla's maken
3

Besmeer een tortilla met de kimchisaus en bestrooi vervolgens met een laagje geraspte kaas. Leg dan een andere tortilla erbovenop. Herhaal dit tot je 2 quesadilla's per persoon hebt. Verwarm 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. Bak elke quesadilla 2 - 3 minuten per kant, gebruik eventueel een tweede koekenpan. Haal uit de pan en houd warm.

Tip: Tip 1: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.

Tip 2: Je houdt de quesadilla's gemakkelijk warm door ze in de oven te bewaren tot serveren.

Serveren
4

Snijd de quesedilla's in kwarten en serveer op de borden. Verdeel de geroosterde groenten ernaast. Serveer met de zure room.