In dit recept combineer je quesadilla's, afkomstig uit de Mexicaanse keuken, met Koreaans gekruide ovengroenten. Een verrassend lekkere combinatie!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
1.32 stuk(s)
Bosui
¼ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
50 gram
Biologische zure room
3 stuk(s)
Witte tortilla
(Bevat Tarwe)
50 gram
Geraspte belegen kaas
20 gram
Kimchisaus
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
½ tl
Bruine basterdsuiker
¼ el
Zonnebloemolie
Snijd de courgette in halve plakken. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Verhit een hapjespan met 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de courgette 2 minuten. Voeg de paprika en het witte gedeelte van de bosui toe en bak nog 4 - 5 minuten. Voeg in de laatste minuut 1 1/2 tl Koreaanse kruiden per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wil je de quesadilla's na het bakken warm houden op een bakplaat in de oven? Verwarm dan nu alvast de oven voor op 150 graden.
Meng ondertussen in een kleine kom de kimchisaus met per persoon: 1 tl water en 1/2 tl bruine suiker. Houd 1/2 el saus per persoon apart. Besmeer de ene helft van de tortilla met een laagje saus en de andere helft met zure room. Verdeel de groenten over de zure room en bestrooi met de geraspte kaas. Vouw de tortilla dicht. Herhaal dit tot je drie tortilla's per persoon hebt.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg twee quesadilla's tegelijk in de pan en bak 2 - 3 minuten per kant. Haal de quesadilla's uit de pan en bewaar apart. Herhaal dit tot alle quesadilla's gebakken zijn. Maak ondertussen de salade. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd in halve maantjes van ongeveer 1 cm dik. Meng in een kom de komkommer met het groene gedeelte van de bosui en de overige saus. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Maak je dit gerecht voor meer dan twee personen? Gebruik dan een tweede koekenpan.
Halveer de quesadilla's en serveer op de borden. Verdeel de komkommer ernaast. Serveer met de overige zure room.
Tip: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.