Quesadilla's met kimchisaus
Quesadilla's met kimchisaus

Quesadilla's met kimchisaus

met pittige komkommersalade

In dit recept combineer je quesadilla's, afkomstig uit de Mexicaanse keuken, met Koreaans gekruide ovengroenten. Een verrassend lekkere combinatie!

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Courgette

½ piece

Romano pepper

1.32 piece

Scallions

¼ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

50 g

Organic sour cream

3 piece

Flour tortillas

(Contains Wheat)

50 g

Grated mature cheese

20 g

Kimchi sauce

½ piece

[Persian] cucumber

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Brown sugar

¼ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories779 kcal
Energy (kJ)3261 kJ
Fat39 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate77 g
Sugar14 g
Dietary Fiber6.6 g
Protein27 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Small Bowl
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snijd de courgette in halve plakken. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Verhit een hapjespan met 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de courgette 2 minuten. Voeg de paprika en het witte gedeelte van de bosui toe en bak nog 4 - 5 minuten. Voeg in de laatste minuut 1 1/2 tl Koreaanse kruiden per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wil je de quesadilla's na het bakken warm houden op een bakplaat in de oven? Verwarm dan nu alvast de oven voor op 150 graden.

Saus maken
2

Meng ondertussen in een kleine kom de kimchisaus met per persoon: 1 tl water en 1/2 tl bruine suiker. Houd 1/2 el saus per persoon apart. Besmeer de ene helft van de tortilla met een laagje saus en de andere helft met zure room. Verdeel de groenten over de zure room en bestrooi met de geraspte kaas. Vouw de tortilla dicht. Herhaal dit tot je drie tortilla's per persoon hebt.

Salade maken
3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg twee quesadilla's tegelijk in de pan en bak 2 - 3 minuten per kant. Haal de quesadilla's uit de pan en bewaar apart. Herhaal dit tot alle quesadilla's gebakken zijn. Maak ondertussen de salade. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd in halve maantjes van ongeveer 1 cm dik. Meng in een kom de komkommer met het groene gedeelte van de bosui en de overige saus. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Maak je dit gerecht voor meer dan twee personen? Gebruik dan een tweede koekenpan.

Serveren
4

Halveer de quesadilla's en serveer op de borden. Verdeel de komkommer ernaast. Serveer met de overige zure room.

Tip: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.