Quesadilla’s met rucola, pompoen en verse tijm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Quesadilla’s met rucola, pompoen en verse tijm

Quesadilla’s met rucola, pompoen en verse tijm

Je maakt de quesadilla’s met Libanees platbrood

Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.5 takje(s)

Gedroogde tijm

150 gram

Pompoenblokjes

1 stuk(s)

Tomaat

30 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

2 stuk(s)

Wit platbrood

(Bevat Gluten)

50 gram

Belegen kaasplakken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)520 kcal
Energie (kJ)2176 kJ
Vetten11 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten22 g
Zout0 g

Benodigdheden

Mes
Deksel
Pan
Bakpapier
Bakplaat
Oven
Bord

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de rode ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Ris de tijmblaadjes van de takjes.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de rode ui, knoflook, pompoen en tijm, afgedekt, 10 minuten op middelhoog vuur of tot de pompoen zacht is. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd ondertussen de tomaat in dunne plakken en scheur de rucola klein. Verdeel de tomaten en rucola over 1 platbrood per persoon en bestrooi met peper en zout. Zorg ervoor dat je ook de randen van het platbrood belegt. Verdeel daarna de pompoen en belegen kaas over de rucola en eindig met de honing.

4

Bedek het belegde platbrood met een ander platbrood, druk zachtjes aan en snijd doormidden. Leg het platbrood op een ovenrooster met bakpapier en bak 5 minuten in de oven of tot de bovenkant krokant is. Beleg bij meer dan 2 personen ondertussen de andere platbroden zodat je deze aansluitend kunt bakken.

5

Verdeel de quesadilla’s over de borden.