The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
1 unit
Knoflookteen
1.5 sprig
Gedroogde tijm
150 g
Pompoenblokjes
1 unit
Tomaat
30 g
Rucola
(May be present Celery)
2 unit
Wit platbrood
(Contains Gluten)
50 g
Belegen kaasplakken
(Contains Milk)
½ tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de rode ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Ris de tijmblaadjes van de takjes.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de rode ui, knoflook, pompoen en tijm, afgedekt, 10 minuten op middelhoog vuur of tot de pompoen zacht is. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de tomaat in dunne plakken en scheur de rucola klein. Verdeel de tomaten en rucola over 1 platbrood per persoon en bestrooi met peper en zout. Zorg ervoor dat je ook de randen van het platbrood belegt. Verdeel daarna de pompoen en belegen kaas over de rucola en eindig met de honing.
Bedek het belegde platbrood met een ander platbrood, druk zachtjes aan en snijd doormidden. Leg het platbrood op een ovenrooster met bakpapier en bak 5 minuten in de oven of tot de bovenkant krokant is. Beleg bij meer dan 2 personen ondertussen de andere platbroden zodat je deze aansluitend kunt bakken.
Verdeel de quesadilla’s over de borden.