Quesadilla’s met spinazie, tomaat en kruidenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Quesadilla’s met spinazie, tomaat en kruidenkaas

Quesadilla’s met spinazie, tomaat en kruidenkaas

Quesadilla’s zijn met kaas gevulde en gegrilde tortilla’s, een populair gerecht in Mexico. In plaats van tortilla’s bak jij zelf volkoren pannenkoeken. Je vult ze met spinazie, tomaat en kruidenkaas. De kruidenkaas is een Hollandse Goudse met smaakmakers als paprika, knoflook en bieslook.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Volkoren pannenkoekenmix

(Bevat Gluten)

1 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

250 ml

Halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

150 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)835 kcal
Energie (kJ)3494 kJ
Vetten35 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers0 g
Vezels16 g
Eiwitten48 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Garde
Koekenpan

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en snijd de tomaat in dunne plakken.

Bereid het pannenkoekenbeslag.
2

Voeg de pannenkoekenmix, helft van het paprikapoeder, ei en melk toe aan een kom en klop met een garde tot een glad beslag.

3

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui, spinazie en overige paprikapoeder 5 minuten op middelmatig vuur en breng op smaak met peper en zout. Doe in een vergiet en laat uitlekken.

Bak de pannenkoeken.
4

Reken 2 pannenkoeken per persoon. Smelt ¼ el roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Schenk vervolgens een grote lepel van het beslag in de pan en bak de pannenkoek in 2 – 3 minuten aan een kant goudbruin. Keer om met behulp van een groot bord en bak de andere kant nog 2 minuten. Herhaal deze handeling tot al het beslag op is.

Bestrooi de pannenkoeken met extra kruidenkaas.
5

Beleg de helft van de pannenkoeken met tomaat, spinazie en kruidenkaas. Vouw de pannenkoek dicht en bestrooi met extra kruidenkaas. Bak de pannenkoeken 6 – 8 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is.

Schep met een spatel de pannenkoeken op de borden, eet smakelijk!
6

Schep met een spatel de warme quesadilla's op de borden.