.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Broccoli
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
65 gram
Rode cherrytomaten
4 stuk(s)
Ei
25 gram
Kruidenroomkaas
⅓ zakje(s)
Gedroogde oregano
⅓ zakje(s)
Gedroogde tijm
25 gram
Geraspte oude Goudse kaas
⅓ roll(s)
Quichedeeg
(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Gluten)
5 ml
[Plantaardige] melk
naar smaak
Peper en zout
1.25 el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de ui in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Let op: de broccoli gaat straks in de quiche, dus zorg ervoor dat de roosjes niet te groot zijn.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur.
Voeg de broccoli toe en bak 8 - 10 minuten, afgedekt, mee. Halveer de cherrytomaten.
Meng in een kom de eieren, per persoon een scheutje melk, de kruidenroomkaas, de gedroogde oregano en de tijm. Voeg de helft van de geraspte oude kaas toe en roer erdoor. Breng het mengsel goed op smaak met peper en zout.
Vet een quichevorm of ovenschaal in met 1/4 el olijfolie per persoon en bekleed deze met de benodigde hoeveelheid quichedeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg zodat het beter gaar wordt. Leg de broccoli met gebakken ui en gehalveerde cherrytomaten op het deeg. Giet het eimengsel erover en garneer met de overige geraspte oude kaas. Bak de quiche 30 - 35 minuten in de oven, of tot hij gaar is.
Tip: Heb je geen ronde maar een vierkante bakvorm? Snijd het deeg dan bij of vouw het dubbel en rol opnieuw uit. Je kun de bakvorm ook eerst bekleden met bakpapier in plaats van invetten, dan haal je de quiche straks weer gemakkelijk uit de vorm.
Snijd de quiche in stukken en verdeel deze over de borden.