.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Broccoli
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
65 g
Red cherry tomatoes
4 piece
Egg
25 g
Herbed cream cheese
⅓ sachet(s)
Dried oregano
⅓ sachet(s)
Dried thyme
25 g
Grated aged Gouda
⅓ roll(s)
Quiche dough
(Contains Gluten, Wheat May be present Milk, Gluten)
5 milliliters
[Plant-based] milk
to taste
Salt and pepper
1.25 tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de ui in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Let op: de broccoli gaat straks in de quiche, dus zorg ervoor dat de roosjes niet te groot zijn.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur.
Voeg de broccoli toe en bak 8 - 10 minuten, afgedekt, mee. Halveer de cherrytomaten.
Meng in een kom de eieren, per persoon een scheutje melk, de kruidenroomkaas, de gedroogde oregano en de tijm. Voeg de helft van de geraspte oude kaas toe en roer erdoor. Breng het mengsel goed op smaak met peper en zout.
Vet een quichevorm of ovenschaal in met 1/4 el olijfolie per persoon en bekleed deze met de benodigde hoeveelheid quichedeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg zodat het beter gaar wordt. Leg de broccoli met gebakken ui en gehalveerde cherrytomaten op het deeg. Giet het eimengsel erover en garneer met de overige geraspte oude kaas. Bak de quiche 30 - 35 minuten in de oven, of tot hij gaar is.
Tip: Heb je geen ronde maar een vierkante bakvorm? Snijd het deeg dan bij of vouw het dubbel en rol opnieuw uit. Je kun de bakvorm ook eerst bekleden met bakpapier in plaats van invetten, dan haal je de quiche straks weer gemakkelijk uit de vorm.
Snijd de quiche in stukken en verdeel deze over de borden.