Quiche met broccoli, cherrytomaten en oude kaas
Quiche met broccoli, cherrytomaten en oude kaas

Quiche met broccoli, cherrytomaten en oude kaas

met tijm en oregano

.

Tags:
Veggie
Allergens:
Gluten
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Broccoli

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

65 g

Red cherry tomatoes

4 piece

Egg

25 g

Herbed cream cheese

⅓ sachet(s)

Dried oregano

⅓ sachet(s)

Dried thyme

25 g

Grated aged Gouda

⅓ roll(s)

Quiche dough

(Contains Gluten, Wheat May be present Milk, Gluten)

Not included in your delivery

5 milliliters

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

1.25 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories994 kcal
Energy (kJ)4159 kJ
Fat70 g
Saturated Fat28 g
Carbohydrate51 g
Sugar10 g
Dietary Fiber6.2 g
Protein33 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Bowl
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de ui in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Let op: de broccoli gaat straks in de quiche, dus zorg ervoor dat de roosjes niet te groot zijn.

Bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur.

Broccoli bakken
3

Voeg de broccoli toe en bak 8 - 10 minuten, afgedekt, mee. Halveer de cherrytomaten.

Vulling maken
4

Meng in een kom de eieren, per persoon een scheutje melk, de kruidenroomkaas, de gedroogde oregano en de tijm. Voeg de helft van de geraspte oude kaas toe en roer erdoor. Breng het mengsel goed op smaak met peper en zout.

Quiche maken
5

Vet een quichevorm of ovenschaal in met 1/4 el olijfolie per persoon en bekleed deze met de benodigde hoeveelheid quichedeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg zodat het beter gaar wordt. Leg de broccoli met gebakken ui en gehalveerde cherrytomaten op het deeg. Giet het eimengsel erover en garneer met de overige geraspte oude kaas. Bak de quiche 30 - 35 minuten in de oven, of tot hij gaar is.

Tip: Heb je geen ronde maar een vierkante bakvorm? Snijd het deeg dan bij of vouw het dubbel en rol opnieuw uit. Je kun de bakvorm ook eerst bekleden met bakpapier in plaats van invetten, dan haal je de quiche straks weer gemakkelijk uit de vorm.

Serveren
6

Snijd de quiche in stukken en verdeel deze over de borden.