Quiche met broccoli en oude kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Quiche met broccoli en oude kaas

Quiche met broccoli en oude kaas

met cherrytomaten en oregano

Wist je dat het woord quiche afkomstig is van het Duitse woord voor taart: kuchen?

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

66 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

25 gram

Geraspte oude kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 mespuntje(s)

Nootmuskaat

65 gram

Rode cherrytomaten

⅓ rol(len)

Bladerdeeg

(Bevat Gluten Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4309 kJ
Energie (kcal)1030 kcal
Vetten79 g
waarvan verzadigd36 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers8 g
Vezels6 g
Eiwitten31 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Vergiet
Rasp
Grote kom
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Snijd de rode ui in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon.

Bakken
2

Kook de broccoli, afgedekt, in 2 - 4 minuten halfgaar in de pan met deksel. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de ui, knoflook en rode peper 3 - 4 minuten. Verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en roer goed door.

Broccoli bakken
3

Voeg de broccoli toe aan de koekenpan en bak nog 1 minuut op hoog vuur, zodat al het vocht verdampt. Haal de groenten uit de pan en laat afkoelen in een vergiet.

Vulling maken
4

Meng in een grote kom de eieren met de slagroom. Voeg de gedroogde oregano, de helft van de oude kaas en 1 mespuntje geraspte nootmuskaat per persoon toe. Breng op smaak met ruim peper en zout en roer goed door elkaar. Halveer de cherrytomaten en meng deze samen met de afgekoelde broccoli door het eimengsel.

Quiche maken
5

Bekleed je bakvorm of ovenschaal met bakpapier. Bekleed de vorm met de benodigde hoeveelheid deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. Giet het broccoli-eimengsel in de bakvorm of ovenschaal en top af met de rest van de oude kaas. Bak de quiche 30 - 35 minuten in de oven, of tot hij gaar is.

Serveren
6

Snijd de quiche in stukken en verdeel deze over de borden.