Quiche met broccoli en oude kaas
Quiche met broccoli en oude kaas

Quiche met broccoli en oude kaas

met cherrytomaten en oregano

Wist je dat het woord quiche afkomstig is van het Duitse woord voor taart: kuchen?

Allergens:
Egg
Milk
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Broccoli

½ unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

2 unit

Ei

(Contains Egg)

66 milliliters

Slagroom

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Gedroogde oregano

25 g

Geraspte oude kaas

(Contains Milk)

1 thumb

Nootmuskaat

65 g

Rode cherrytomaten

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Contains Gluten May be present Milk)

Not included in your delivery

¼ unit

Groentebouillonblokje

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4309 kJ
Calories1030 kcal
Fat79 g
Saturated Fat36 g
Carbohydrate44 g
Sugar8 g
Dietary Fiber6 g
Protein31 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Colander
Grater
Large Bowl
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Snijd de rode ui in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon.

Bakken
2

Kook de broccoli, afgedekt, in 2 - 4 minuten halfgaar in de pan met deksel. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de ui, knoflook en rode peper 3 - 4 minuten. Verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en roer goed door.

Broccoli bakken
3

Voeg de broccoli toe aan de koekenpan en bak nog 1 minuut op hoog vuur, zodat al het vocht verdampt. Haal de groenten uit de pan en laat afkoelen in een vergiet.

Vulling maken
4

Meng in een grote kom de eieren met de slagroom. Voeg de gedroogde oregano, de helft van de oude kaas en 1 mespuntje geraspte nootmuskaat per persoon toe. Breng op smaak met ruim peper en zout en roer goed door elkaar. Halveer de cherrytomaten en meng deze samen met de afgekoelde broccoli door het eimengsel.

Quiche maken
5

Bekleed je bakvorm of ovenschaal met bakpapier. Bekleed de vorm met de benodigde hoeveelheid deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. Giet het broccoli-eimengsel in de bakvorm of ovenschaal en top af met de rest van de oude kaas. Bak de quiche 30 - 35 minuten in de oven, of tot hij gaar is.

Serveren
6

Snijd de quiche in stukken en verdeel deze over de borden.