Quiche met broccoli en warmgerookte zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Quiche met broccoli en warmgerookte zalm

Quiche met broccoli en warmgerookte zalm

met belegen kaas en een frisse salade

Wist je dat het woord quiche afkomstig is van het Duitse woord voor taart: kuchen? Door beperkingen in de leveringen is de prei in dit recept vervangen door broccoli.

Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

10 snufje

Nootmuskaat

½ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Ei

50 gram

Biologische zure room

15 gram

Geraspte belegen kaas

40 gram

Warmgerookte zalmsnippers

20 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1090 kcal
Energie (kJ)4559 kJ
Vetten73 g
waarvan verzadigd34 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers14 g
Vezels4.2 g
Eiwitten40 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Ovenschaal
Koekenpan
Kom
Garde
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloem van de broccoli in zeer kleine roosjes en snijd de stam in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Rasp met een fijne rasp één mespuntje nootmuskaat per persoon.

Bladerdeeg voorbereiden
2

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur. Fruit de knoflook, broccoli en rode ui 6 - 8 minuten. Verdeel ondertussen het bladerdeeg met bakpapier over een quichevorm of ovenschaal. Snijd het bladerdeeg eventueel bij om het goed passend te maken. Druk het bladerdeeg goed aan en prik wat gaatjes in de bodem met een vork.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Maak de quiche dan met 1/3 van het bladerdeeg per persoon, voeg in de volgende stap minder zure room toe of laat de geraspte kaas achterwege.

Mengen
3

Meng in een grote kom: 1 ei per persoon, de gebakken groenten, de zure room, de belegen kaas, de warmgerookte zalmsnippers en de nootmuskaat. Mix alles goed door elkaar met een garde en breng op smaak met peper en zout.

Quiche maken
4

Giet het mengsel over het deeg in de quichevorm. Gebruik eventueel het afgesneden deeg voor de bovenkant van de quiche. Bak de quiche bovenin de oven in 30 - 32 minuten gaar, of tot het bladerdeeg goudbruin is.

Salade maken
5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Meng vlak voor serveren de rucola en de veldsla door de dressing.

Serveren
6

Laat de quiche ongeveer 5 minuten afkoelen na het bakken. Snijd de quiche in punten en serveer met de salade ernaast.