Wist je dat het woord quiche afkomstig is van het Duitse woord voor taart: kuchen? Door beperkingen in de leveringen is de prei in dit recept vervangen door broccoli.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
80 g
Broccoli
1 piece
Garlic
½ piece
Red onion
10 pinch
Nutmeg
½ roll(s)
Puff pastry
(Contains Wheat May be present Milk)
4 piece
Egg
50 g
Organic sour cream
15 g
Grated mature cheese
40 g
Hot smoked salmon flakes
20 g
Arugula & lamb's lettuce
½ teaspoon
Balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloem van de broccoli in zeer kleine roosjes en snijd de stam in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Rasp met een fijne rasp één mespuntje nootmuskaat per persoon.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur. Fruit de knoflook, broccoli en rode ui 6 - 8 minuten. Verdeel ondertussen het bladerdeeg met bakpapier over een quichevorm of ovenschaal. Snijd het bladerdeeg eventueel bij om het goed passend te maken. Druk het bladerdeeg goed aan en prik wat gaatjes in de bodem met een vork.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Maak de quiche dan met 1/3 van het bladerdeeg per persoon, voeg in de volgende stap minder zure room toe of laat de geraspte kaas achterwege.
Meng in een grote kom: 1 ei per persoon, de gebakken groenten, de zure room, de belegen kaas, de warmgerookte zalmsnippers en de nootmuskaat. Mix alles goed door elkaar met een garde en breng op smaak met peper en zout.
Giet het mengsel over het deeg in de quichevorm. Gebruik eventueel het afgesneden deeg voor de bovenkant van de quiche. Bak de quiche bovenin de oven in 30 - 32 minuten gaar, of tot het bladerdeeg goudbruin is.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Meng vlak voor serveren de rucola en de veldsla door de dressing.
Laat de quiche ongeveer 5 minuten afkoelen na het bakken. Snijd de quiche in punten en serveer met de salade ernaast.