Quiche met broccoli en warmgerookte zalm
Quiche met broccoli en warmgerookte zalm

Quiche met broccoli en warmgerookte zalm

met belegen kaas en een frisse salade

Wist je dat het woord quiche afkomstig is van het Duitse woord voor taart: kuchen? Door beperkingen in de leveringen is de prei in dit recept vervangen door broccoli.

Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

80 g

Broccoli

1 piece

Garlic

½ piece

Red onion

10 pinch

Nutmeg

½ roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

4 piece

Egg

50 g

Organic sour cream

15 g

Grated mature cheese

40 g

Hot smoked salmon flakes

20 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

½ teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories1090 kcal
Energy (kJ)4559 kJ
Fat73 g
Saturated Fat34 g
Carbohydrate58 g
Sugar14 g
Dietary Fiber4.2 g
Protein40 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Bowl
Whisk
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloem van de broccoli in zeer kleine roosjes en snijd de stam in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Rasp met een fijne rasp één mespuntje nootmuskaat per persoon.

Bladerdeeg voorbereiden
2

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur. Fruit de knoflook, broccoli en rode ui 6 - 8 minuten. Verdeel ondertussen het bladerdeeg met bakpapier over een quichevorm of ovenschaal. Snijd het bladerdeeg eventueel bij om het goed passend te maken. Druk het bladerdeeg goed aan en prik wat gaatjes in de bodem met een vork.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Maak de quiche dan met 1/3 van het bladerdeeg per persoon, voeg in de volgende stap minder zure room toe of laat de geraspte kaas achterwege.

Mengen
3

Meng in een grote kom: 1 ei per persoon, de gebakken groenten, de zure room, de belegen kaas, de warmgerookte zalmsnippers en de nootmuskaat. Mix alles goed door elkaar met een garde en breng op smaak met peper en zout.

Quiche maken
4

Giet het mengsel over het deeg in de quichevorm. Gebruik eventueel het afgesneden deeg voor de bovenkant van de quiche. Bak de quiche bovenin de oven in 30 - 32 minuten gaar, of tot het bladerdeeg goudbruin is.

Salade maken
5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Meng vlak voor serveren de rucola en de veldsla door de dressing.

Serveren
6

Laat de quiche ongeveer 5 minuten afkoelen na het bakken. Snijd de quiche in punten en serveer met de salade ernaast.