Quiche met courgette en oude kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Quiche met courgette en oude kaas

Quiche met courgette en oude kaas

met cherrytomaten en Siciliaanse kruiden

Wist je dat het woord quiche afkomstig is van het Duitse woord voor taart: kuchen?

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

70 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 snufje

Nootmuskaat

65 gram

Rode cherrytomaten

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)916 kcal
Energie (kJ)3831 kJ
Vetten64.2 g
waarvan verzadigd28.4 g
Koolhydraten49.1 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels3.9 g
Eiwitten31.9 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Koekenpan
Grote kom
Rasp
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Halveer de courgette in de lengte en snijd in blokjes. Snijd de ui in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon.

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de ui, knoflook en rode peper 1 - 2 minuten. 

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Courgette bakken
3

Voeg de courgette toe en bak 3 - 4 minuten. Verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en roer goed door. 

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Vulling maken
4

Meng in een grote kom de eieren met de kookroom. Voeg de Siciliaanse kruidenmix, de helft van de oude kaas en 1 mespuntje geraspte nootmuskaat per persoon toe. Breng op smaak met ruim peper en zout en roer goed door elkaar. Halveer de cherrytomaten en meng samen met de afgekoelde groenten door het eimengsel.

Quiche maken
5

Bekleed een bakvorm of ovenschaal met de benodigde hoeveelheid bladerdeeg, inclusief het bakpapier (zie Tip). Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. Giet het groenten-eimengsel in de bakvorm of ovenschaal en top af met de overige oude kaas. Bak de quiche 30 - 35 minuten in de oven, of tot hij gaar is en de bovenkant begint te kleuren.

Tip: Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan 2 bakvormen of ovenschalen om 2 quiches te maken. Gebruik je liever één grote bakvorm of ovenschaal? Bak de quiche dan iets langer.

Serveren
6

Snijd de quiche in stukken en verdeel over de borden.