Wist je dat het woord quiche afkomstig is van het Duitse woord voor taart: kuchen?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
70 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
25 gram
Geraspte oude Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 snufje
Nootmuskaat
65 gram
Rode cherrytomaten
⅓ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Courgette
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Halveer de courgette in de lengte en snijd in blokjes. Snijd de ui in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de ui, knoflook en rode peper 1 - 2 minuten.
Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Voeg de courgette toe en bak 3 - 4 minuten. Verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en roer goed door.
Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?
Meng in een grote kom de eieren met de kookroom. Voeg de Siciliaanse kruidenmix, de helft van de oude kaas en 1 mespuntje geraspte nootmuskaat per persoon toe. Breng op smaak met ruim peper en zout en roer goed door elkaar. Halveer de cherrytomaten en meng samen met de afgekoelde groenten door het eimengsel.
Bekleed een bakvorm of ovenschaal met de benodigde hoeveelheid bladerdeeg, inclusief het bakpapier (zie Tip). Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. Giet het groenten-eimengsel in de bakvorm of ovenschaal en top af met de overige oude kaas. Bak de quiche 30 - 35 minuten in de oven, of tot hij gaar is en de bovenkant begint te kleuren.
Tip: Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan 2 bakvormen of ovenschalen om 2 quiches te maken. Gebruik je liever één grote bakvorm of ovenschaal? Bak de quiche dan iets langer.
Snijd de quiche in stukken en verdeel over de borden.